Курка, фарширована капустою
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і ароматна курочка на вечерю, фарширована тушкованої капустою і відварною рисом. Маринується з спеціях і часнику. Дивіться рецепт!
Отже, розповідаю, як приготувати "курку, фаршировану капустою"! Виходить два в одному, відразу м'ясо і гарнір. Поки маринується курочка є час відварити рис і згасити капусту. Частину, що залишилася капусту можна використовувати як гарнір до курки. Часнику не шкодуйте, дуже ароматно виходить. Можна додати перцю гострого в маринад, якщо за столом немає дітей.
- Курка - 1 штука
- Капуста тушкована - 1 Склянка
- Відварений рис - 1 Склянка
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0.5-1 чайних ложки
- Перець чилі мелений - За смаком
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль - За смаком
1. Приготуйте спочатку для маринування курочку і спеції. Курку ретельно вимийте, видаліть залишки пір'я, грубу шкірку на суглобах, копчиковую залозу, залишки внутрішніх органів. Вимийте всередині і зовні. Обсушити курочку.
2. Очистіть часник, пропустіть його через прес. Змішайте всі спеції, додайте сіль.
3. Натріть курочку спеціями і сіллю, залиште її на деякий час.
4. Відваріть рис, знадобиться 1 склянка.
5. Тушкуйте капусту, знадобиться всього 1 склянка. Капусту я гасила з морквою і цибулею, томатною пастою.
6. Змішайте рис з тушкованою капустою, відкоригуйте на сіль-перець. Цією масою нафаршируйте курочку.
7. Зашийте нитками черевце. Затиснутою nozhki.
8. Запікайте курочку в пакеті при 200 градусах 1 час, потім приберіть пакет і запікайте ще 30 хвилин, поливаючи періодично жиром.
9. Готову курочку перекладіть на блюдо, зніміть нитки, пробуйте!