Курка з брокколі і цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва готується на основі курячого філе, цвітної капусти і капусти брокколі в вершково-сирною заливці. Запіканка виходить дивно смачною і ситної.
Готовність запіканки потрібно контролювати за допомогою ножа. Зазвичай, курка з брокколі і цвітною капустою запікається 30-40 хвилин (не більше). Спробуйте приготувати цю страву за таким рецептом. Навіть дітям подобається запіканка з курячого філе з цвітною капустою і під вершковим соусом.
- Кольорова капуста - 300 грам
- Брокколі - 200 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Сир - 200 грам
- Молоко - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Майонез - За смаком
1. Відмінний рецепт двох видів капусти з курячим м'ясом під вершкової заливкою. У духовці таке блюдо готується легко і швидко. Відразу займемося підготовкою капусти: суцвіття потрібно відокремити один від одного і відправити в підсолену киплячу воду на 2-3 хвилини.
2. Нарізаємо куряче філе шматочками середнього розміру і викладаємо у форму для запікання (змащену олією).
3. Окремо нам потрібно натерти сир (він нам знадобиться для вершкової заливки).
4. Злегка проварену капусту викладаємо поверх курячого філе. Розподіліть суцвіття рівномірно.
5. Робимо соус: збиваємо сметану і молоко, додаємо сіль і спеції, а в самому кінці сир. Можна додати за смаком майонез.
6. Заливаємо нашу форму з м'ясом і капустою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
7. Про готовність запіканки скаже рум'яна кірочка. Щоб м'ясо не підгоріло, покладіть на дно пергамент або використовуйте форму з антипригарним покриттям.
8. Поки готується наша курка з брокколі і цвітною капустою, можна відварити гарнір. Я вирішила зробити спагетті, які відмінно поєднуються з запіканкою. Помідори черрі - не тільки послужать прикрасою, але і відмінним доповненням до страви.