Рецепт Курка в сметані з грибами фото

Курка в сметані з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Гриби , Печериці
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соковита і апетитна курочка в сметанному соусі - чудове блюдо, щоб побалувати себе смачненьким після робочого дня. На гарнір підійде пюре, рис або гречана каша.

Опис приготування:

Відмінне рішення для приготування курячого філе - м'ясо виходить ніжним і дуже соковитим. Все цього, благодаря сметанному соусу. Готується блюдо швидко, а на гарнір підійде практично будь-яка крупа, картопляне пюре або просто свіжі овочі.

  • Куряче філе - 1 кілограм
  • Печериці - 0, 5 кілограма
  • Крем - 100 грам
  • Зелень петрушки - 20 грам
  • Рослинна олія - 20 грам
курка в сметані з грибами - фото крок 1
1. Готувати курку в сметані з грибами - одне задоволення, оскільки результат здивує навіть вимогливих гурманів. Наріжте філе середніми шматочками і обсмажте на олії.
курка в сметані з грибами - фото крок 2
2. Після цього обсмажте і печериці. Я нарізала їх на 4 частини, але можна і більше (по бажанню). В середині смаження додайте ріпчасту цибулю (по бажанню), хоча в класичному рецепті цей продукт не зустрічається. Мені так подобається більше.
курка в сметані з грибами - фото крок 3
3. Радує те, що інгредієнтів для приготування цієї страви потрібно мінімум. Сметану я брала 20% і додавала її в процесі смаження грибів.
курка в сметані з грибами - фото крок 4
4. Коли гриби зі сметаною приготувалися, з'єднайте їх з готовим курячим філе і ще 2 столові ложки сметани. Протушкувати близько декількох хвилин під кришкою і в кінці присипте зеленню петрушки. Готова курочка з грибами виходить дуже соковитою, благодаря сметанному соусу. При подачі також її можна прикрасити зеленню.

Схожі рецепти