Курка з картоплею в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Курка з картоплею в сметані - просте, смачне і дієтичне блюдо. Його сміливо можна рекомендувати і для дитячого харчування, якщо не класти гострі спеції і приправи.
Курка з картоплею в сметані готується дуже просто і швидко. Це чудове блюдо стане відмінною вечерею для вашої родини. Смачно, ситно і корисно.
- Курка - 500 грам (стегно, гомілка)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 5-6 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1, 4 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
Курку помийте, трохи обсушити і викладіть в каструлю з товстим дном.
Налийте соняшникову рафіновану олію і злегка обсмажте курку до легкої золотистої скоринки.
Моркву і ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте довільно. Додайте в каструлю до курки.
Протягом 10-12 хвилин обсмажте курку з овочами, періодично перемішуючи.
Наливати 250-300 мл води і тушкуйте курку на середньому вогні 10-12 хвилин.
Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками, але не дуже дрібно. Викладіть в каструлю до курки. Додайте лавровий лист, сіль, перець і улюблені спеції.
Додайте сметану і ще трохи води. Врахуйте, що картопля в процесі приготування пустить багато соку.
Гасіть курку з картоплею на невеликому вогні до готовності. В кінці додайте подрібнений часник.