Гриби з картоплею в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Ніхто не в силах відязикатися від ароматної картоплі з грибочками. А якщо додати трохи сметани, блюдо заграє новими фарбами! Спробуйте приготувати гриби з картоплею в сметані, це дуже смачно!
Якщо вам вдалося знайти на ринку хороші лісові гриби, гріх не приготувати з ними щось смачне. Необов'язково робити мудре блюдо, гриби з картоплею теж відмінний варіант! Щоб приготувати гриби з картоплею в сметані, знадобиться відварна картопля в мундирах (можете посмажити її, а не відварювати), а також сметана середньої жирності. До речі, можете так готувати не тільки лисички, але і інші гриби.
- Лісіцкі - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 800 грам
- Крем - 300 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1
Гриби добре промийте. Залийте підсоленій водою і поставте на вогонь, доведіть до кипіння.
2
Варіть після закипання хвилин 10-15. Потім злийте воду.
3
Відварені лисички поріжте навпіл, якщо гриби великі. Дрібні можна залишити цілими.
4
Цибуля поріжте кубиками, обсмажте до рум'яного кольору на рослинній олії.
Картоплю можна або обсмажити (тоді цибуля додаєте потім), або додати до цибулі (відварену і порізану шматочками). Перемішайте і готуйте (тушіте) під кришкою хвилин 15, не забудьте посолити і поперчити.
Картоплю можна або обсмажити (тоді цибуля додаєте потім), або додати до цибулі (відварену і порізану шматочками). Перемішайте і готуйте (тушіте) під кришкою хвилин 15, не забудьте посолити і поперчити.
5
Лисички додайте на сковороду до картоплі з цибулею, додайте сметану і перемішайте. Гасіть під кришкою хвилин 5-7.
6
Готові гриби з картоплею в сметані подавайте прямо з печі, можете посипати зеленню (особливо укропчик до речі буде).
Також можете подати з овочевим салатом.
Смачного!
Також можете подати з овочевим салатом.
Смачного!