Рецепт Курка в кефірі в духовці фото

Курка в кефірі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На вечерю
Гарячі страви

Завдяки кефіру, курочка відмінно просочується, стає м'якою і соковитою. А трави і часник додадуть вашій страві неперевершений аромат.

Курка в кефірі в духовці - дуже ситне і смачне гаряче блюдо до вашого столу. Таку красу, спокійно можна подавати і на свято. Приправи використовуйте за смаком, я клав не надто багато. Тут вже справа смаку. Дане блюдо так само добре поєднується зі свіжими овочами. Пробуйте, готуйте!

  • Кефір - 0, 5 L(2, 5%)
  • Курячі стегна - 3 штуки
  • Картопля - 6-7 штук
  • Часник - 5 зубчиків
  • Італійські трави - За смаком (приправа)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Помідори черрі - 5-6 штук
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
курка в кефірі в духовці - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти. Курку промийте і протріть рушником. Часник моєму і чистимо. Промитий картопля нарізаємо скибочками.
курка в кефірі в духовці - фото крок 2
Приготуємо маринад для курки. Вилийте в ємність кефір, додайте сіль, перець, італійські трави і дрібно нарізаний часник. Перемішайте, а потім помістіть в маринад курячі стегна. Маринуємо 30 хвилин.
курка в кефірі в духовці - фото крок 3
Викладаємо картоплю в попередньо змащену олією форму для запікання. Зубчики часнику роздушіть ребром ножа і покладіть між картоплею.
курка в кефірі в духовці - фото крок 4
На картопля викладаємо замариновані курячі стегна.
курка в кефірі в духовці - фото крок 5
Розрізаємо помідори черрі на чотири частини і розкладаємо у формі для запікання між куркою і картоплею. Зверху поливаємо маринадом. Ставимо в духовку на 40 хвилин, температура 200 градусів.
курка в кефірі в духовці - фото крок 6
Готово! Смачного!

Схожі рецепти