Курка в кефірі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки кефіру, курочка відмінно просочується, стає м'якою і соковитою. А трави і часник додадуть вашій страві неперевершений аромат.
Курка в кефірі в духовці - дуже ситне і смачне гаряче блюдо до вашого столу. Таку красу, спокійно можна подавати і на свято. Приправи використовуйте за смаком, я клав не надто багато. Тут вже справа смаку. Дане блюдо так само добре поєднується зі свіжими овочами. Пробуйте, готуйте!
- Кефір - 0, 5 L(2, 5%)
- Курячі стегна - 3 штуки
- Картопля - 6-7 штук
- Часник - 5 зубчиків
- Італійські трави - За смаком (приправа)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Помідори черрі - 5-6 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуємо інгредієнти. Курку промийте і протріть рушником. Часник моєму і чистимо. Промитий картопля нарізаємо скибочками.
Приготуємо маринад для курки. Вилийте в ємність кефір, додайте сіль, перець, італійські трави і дрібно нарізаний часник. Перемішайте, а потім помістіть в маринад курячі стегна. Маринуємо 30 хвилин.
Викладаємо картоплю в попередньо змащену олією форму для запікання. Зубчики часнику роздушіть ребром ножа і покладіть між картоплею.
На картопля викладаємо замариновані курячі стегна.
Розрізаємо помідори черрі на чотири частини і розкладаємо у формі для запікання між куркою і картоплею. Зверху поливаємо маринадом. Ставимо в духовку на 40 хвилин, температура 200 градусів.
Готово! Смачного!