Курка в кефірі з овочами
(покроковий рецепт з фото)
На обід або вечерю прекрасно підійде цей дивно простий рецепт курки в кефірі з овочами, запеченої в горщиках. Дуже ситно, запашний, ніжно і неймовірно смачно.
Серед різних варіантів, як зробити курку в кефірі з овочами, в даному випадку обрана найбільш проста і не дуже калорійний. При бажанні можна запекти блюдо і в жароміцної формі, а в саму страву додати: картопля, кабачок, морква та інші овочі за смаком. Такий варіант гарячого підійде і для дитячого меню.
- Куряче філе - 500-600 грам
- Кефір - 400 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком
1. Ось такий мінімальний набір інгредієнтів необхідний за рецептом приготування курки в кефірі з овочами. Далі ви можете змінювати його на свій лад.
2. Для початку вимийте і наріжте середніми шматочками філе. Можна також використовувати і інші частини птиці. Очистіть і подрібніть цибулину.
3. Слідом наріжте або пропустіть через прес очищений часник. Використовуйте від 1 до 5 зубчиків за смаком.
4. З'єднайте в глибокій мисці філе і овочі, перемішайте як слід.
5. Додайте сіль за смаком, влийте кефір. Слідом насипте улюблені спеції. Класичний рецепт курки в кефірі з овочами можна доповнити перцем, меленим імбиром, koriandrom і t.d.
6. Вимийте і висушіть зелень. Подрібніть її і додайте в мисочку. Ще раз як слід все перемішайте.
7. Розкладіть все по заздалегідь приготовленим горшочкам, накрийте блюдо кришечками і відправте в розігріту духовку хвилин на 40. Після можна зняти кришечки і підрум'янити (ще хвилин 15-20).
8. Ось такий простий варіант, як приготувати курку в кефірі з овочами. Подавайте до столу прямо в горщиках або переклавши на тарілку. При бажанні можна доповнити таке блюдо гарніром (відвареним рисом, наприклад).