Курка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати курник на кефірі, смачний і ситний. Він навіть смачніше, ніж ви думаєте! Так і тане в роті. Ситний, ніжний і гарячий, неймовірно ароматний, він вам точно сподобається! раджу!
Звичайно, у кожної господині повинен бути свій улюблений рецепт випічки, як солодкою, так і несолодкої. І хоча я без розуму від солодощів, все ж ситний і смачний курник - це те, перед чим неможливо встояти! А як приготувати курник на кефірі, я вам зараз розповім!
- Кефір - 250 грам
- Борошно - 300 грам (може знадобиться більше або менше борошна, скільки візьме тісто)
- Вершкове масло - 250 грам
- Курка - 500 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 5 штук
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 За смаком
1. Зробимо тісто: в кефірі розчинний соду і сіль, чекаємо, поки не підуть бульбашки. Це означає, сода вступила в реакцію. Додамо розтоплене вершкове масло і починаємо всипати потроху борошно. Перемішаємо ретельно.
2. Чистим картошку, моєму курку, невеликими кубиками ріжемо ці інгредієнти. З'єднуємо їх, не забувши про спеції і подрібнену цибулю. Перемішаємо.
3. Розкачати тісто і формуємо бортики. Викладаємо начинку, А решту тіста робимо "верхівку" . За бажанням прикрашаємо її візерунками, викладаючи їх з тіста. По центру залишаємо дірочку, щоб зайва рідина з начинки могла випаруватися.
4. Смажена курка в 200 градусах до появи рум'яної скоринки приблизно годину.
5. І ось така вийде краса! Смачного!