Курка, тушкована в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, курка в маринаді з кефіру (йогурту або ряжанки) при обсмажуванні або запіканні набуває красиву скориночку і колір. Сьогодні розповім, як приготувати курку, тушковану в кефірі.
Оскільки куряче м'ясо готується дуже швидко, то на приготування страви ви не витратите багато часу. Готую в каструлі, якщо є казанок, то краще використовувати його. Таку курку подаю з гарніром з відвареного рису, можна з картопляним пюре.
- Курка - 1 кілограм
- Вершкове масло - 50 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Цибуля - 2 штуки
- Імбир - За смаком
- Часник - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Listyya koriandra - 1/2 пучка
- Зелений перець - 1/2 штуки
1. Наливаю розтоплене і очищене вершкове масло, гарненько розігріваю його. Очищаю корінь імбиру і часник, натираю їх на дрібній тертці і додаю по столовій ложці кожного.
2. Очищаю і нарізаю кубиками цибулю, викладаю його в каструлю і обсмажую 2-3 хвилини.
3. Куряче м'ясо (філе, обвалювання або будь-які інші шматочки без кісток) мою і нарізаю невеликими шматочками.
4. Викладаю м'ясо до цибулі в каструлю і перемішую, обсмажую 10 хвилин.
5. Вливаю склянку води, додаю всі спеції і варю на слабкому вогні 15 хвилин.
6. Перекладаю шматочки курки в тарілку.
7. У каструлю вливаю кефір, солю і перчу за смаком (якщо потрібно), перемішую.
8. Повертаю шматочки курки в каструлю до кефіру, додаю смужки свіжого кореня імбиру, накриваю кришкою і тушу 20 хвилин.
9. Подаю блюдо горячим, прикрашаю коріандром і зеленим перцем.