Рецепт Курка, тушкована в кефірі фото

Курка, тушкована в кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка, Кефір
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Як відомо, курка в маринаді з кефіру (йогурту або ряжанки) при обсмажуванні або запіканні набуває красиву скориночку і колір. Сьогодні розповім, як приготувати курку, тушковану в кефірі.

Оскільки куряче м'ясо готується дуже швидко, то на приготування страви ви не витратите багато часу. Готую в каструлі, якщо є казанок, то краще використовувати його. Таку курку подаю з гарніром з відвареного рису, можна з картопляним пюре.

  • Курка - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Кефір - 1 Склянка
  • Цибуля - 2 штуки
  • Імбир - За смаком
  • Часник - 1 Ст. Ложка
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Listyya koriandra - 1/2 пучка
  • Зелений перець - 1/2 штуки
курка, тушкована в кефірі - фото крок 1
1. Наливаю розтоплене і очищене вершкове масло, гарненько розігріваю його. Очищаю корінь імбиру і часник, натираю їх на дрібній тертці і додаю по столовій ложці кожного.
курка, тушкована в кефірі - фото крок 2
2. Очищаю і нарізаю кубиками цибулю, викладаю його в каструлю і обсмажую 2-3 хвилини.
курка, тушкована в кефірі - фото крок 3
3. Куряче м'ясо (філе, обвалювання або будь-які інші шматочки без кісток) мою і нарізаю невеликими шматочками.
курка, тушкована в кефірі - фото крок 4
4. Викладаю м'ясо до цибулі в каструлю і перемішую, обсмажую 10 хвилин.
курка, тушкована в кефірі - фото крок 5
5. Вливаю склянку води, додаю всі спеції і варю на слабкому вогні 15 хвилин.
курка, тушкована в кефірі - фото крок 6
6. Перекладаю шматочки курки в тарілку.
курка, тушкована в кефірі - фото крок 7
7. У каструлю вливаю кефір, солю і перчу за смаком (якщо потрібно), перемішую.
курка, тушкована в кефірі - фото крок 8
8. Повертаю шматочки курки в каструлю до кефіру, додаю смужки свіжого кореня імбиру, накриваю кришкою і тушу 20 хвилин.
курка, тушкована в кефірі - фото крок 9
9. Подаю блюдо горячим, прикрашаю коріандром і зеленим перцем.

Схожі рецепти