Курка в духовці з сиром і майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Запечена в духовці курка, та ще й під сирною скоринкою - таке блюдо дуже смачне і апетитне, можна приготувати і до звичайного обіду або вечері, або на святковий стіл. Воно гідно цього.
Страви з курки готуються просто і досить швидко. А ще вони завжди виходять смачними і тому їх так люблять і дорослі, та діти. Якщо ви не знаєте, як приготувати курку в духовці з сиром і майонезом, вам допоможе цей дуже простий рецепт. Інгредієнтів мінімум, операцій теж мінімум. Тому щоб зіпсувати страву, треба дуже постаратися.
- Курка - 1000-1200 грам
- Сир твердий - 150-200 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Курку обробляв, на шматки, ретельно промиваємо і складаємо в миску.
Посипаємо сіллю, перцем, можна додати ароматні трави - базилік прованські трави, або готові спеції для курки. Перемішуємо, а потім додаємо майонез і перемішуємо ще раз. Ми залишаємо мінімум на годину.
Змащуємо деко або форму рослинним маслом і викладаємо замариновані в майонезі шматки курки.
Ставимо курку запікатися в розігріту до 190-200 градусів духовку хвилин на 40-50.
Сир натираємо на крупній тертці.
Практично вже готову курку посипаємо натертим сиром
І відправляємо назад в духовку хвилин на 10-15. Нехай сир розтане і запече до потрібного вам стану - можна залишити його просто розплавленим, можна запекти так, що сир буде сухою скоринкою.