Рецепт Курка шматочками фото

Курка шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Курка, Куряче філе
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Абсолютно несподіваний смак цієї страви з курки приведе вас і ваших гостей в захват. Страва - соковите, яскраве, красиве. Смак - незвичайний, солодкуватий. Словами не передашь, треба готувати і пробувати.

Через моєї роботи (я не жаліюсь, а хвалюся) мені частенько доводиться відвідувати ресторани. І все страви, що мені подобаються, я пробую відтворити будинку на своїй кухні. І ви, не такі вони вже й складні, ці ресторанні страви. Або це мені такі траплялися. Нещодавно спробував приготувати в домашніх умовах курку в дивовижному соусі. Домашні були приємно здивовані смаком. Приготуйте і ви - не пошкодуєте. А як приготувати курку шматочками - читайте і дивіться в цьому рецепті.

  • Куряче філе - 0, 5 кілограма
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Ананас консервований - 200 грам (шматочками)
  • Соєвий соус - 5-6 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок (оливкова)
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Кетчуп - 2 Ст. Ложки (томатна паста, соус)
  • Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Імбир - 30 грам (за смаком)
курка шматочками - фото крок 1
Щоб приготувати цю страву, нам необхідно куряче філе порізати на невеликі шматочки і замаринувати в соєвому соусі. Соусу наливайте стільки, щоб покрити шматочки філе. Маринуватися м'ясо повинно десь півгодини.
курка шматочками - фото крок 2
Через 30 хвилин додамо до заманірованим шматочках курки 1 ст. Ложку крохмалю і борошна. Гарненько перемішати, щоб всі шматочки були в так званому клярі.
курка шматочками - фото крок 3
Розігріваємо сковороду, наливаємо туди рослинне масло (можна і оливкове або суміш масел). Викладаємо в розігріте масло курячі шматочки, обсмажуємо їх. Можна використовувати фритюрницю, якщо вона у вас є.
курка шматочками - фото крок 4
Готову обсмажену курку викладіть на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб прибрати зайвий жир.
курка шматочками - фото крок 5
Приготуємо до наших курячим шматочках соус. Для цього розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю масла. Перець порізати великими шматками - і на сковорідку, помішувати і смажимо хвилини 2-3.
курка шматочками - фото крок 6
Корінь імбиру потремо на середній тертці і додамо до перцю. Туди ж - яблучний оцет, півсклянки соку (з-під консервованого ананаса) і шматочки ананаса. Акуратно все перемішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.
курка шматочками - фото крок 7
Далі додаємо 2 ст. Ложки кетчупу або томатної пасти (що вам більше подобається) і 1 ст. Ложку крохмалю. Перемішали - і соус готовий.
курка шматочками - фото крок 8
Додаємо обсмажені курячі шматочки в сковороду з соусом і все перемішуємо. Після цього накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні ще 2-3 хвилини. Блюдо готове до подачі на стіл. Красиво викладаємо його на тарілку і дивуємо гостей.

Схожі рецепти