Курка шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Абсолютно несподіваний смак цієї страви з курки приведе вас і ваших гостей в захват. Страва - соковите, яскраве, красиве. Смак - незвичайний, солодкуватий. Словами не передашь, треба готувати і пробувати.
Через моєї роботи (я не жаліюсь, а хвалюся) мені частенько доводиться відвідувати ресторани. І все страви, що мені подобаються, я пробую відтворити будинку на своїй кухні. І ви, не такі вони вже й складні, ці ресторанні страви. Або це мені такі траплялися. Нещодавно спробував приготувати в домашніх умовах курку в дивовижному соусі. Домашні були приємно здивовані смаком. Приготуйте і ви - не пошкодуєте. А як приготувати курку шматочками - читайте і дивіться в цьому рецепті.
- Куряче філе - 0, 5 кілограма
- Перець солодкий - 2 штуки
- Ананас консервований - 200 грам (шматочками)
- Соєвий соус - 5-6 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок (оливкова)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки (томатна паста, соус)
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 30 грам (за смаком)
Щоб приготувати цю страву, нам необхідно куряче філе порізати на невеликі шматочки і замаринувати в соєвому соусі. Соусу наливайте стільки, щоб покрити шматочки філе. Маринуватися м'ясо повинно десь півгодини.
Через 30 хвилин додамо до заманірованим шматочках курки 1 ст. Ложку крохмалю і борошна. Гарненько перемішати, щоб всі шматочки були в так званому клярі.
Розігріваємо сковороду, наливаємо туди рослинне масло (можна і оливкове або суміш масел). Викладаємо в розігріте масло курячі шматочки, обсмажуємо їх. Можна використовувати фритюрницю, якщо вона у вас є.
Готову обсмажену курку викладіть на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб прибрати зайвий жир.
Приготуємо до наших курячим шматочках соус. Для цього розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю масла. Перець порізати великими шматками - і на сковорідку, помішувати і смажимо хвилини 2-3.
Корінь імбиру потремо на середній тертці і додамо до перцю. Туди ж - яблучний оцет, півсклянки соку (з-під консервованого ананаса) і шматочки ананаса. Акуратно все перемішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.
Далі додаємо 2 ст. Ложки кетчупу або томатної пасти (що вам більше подобається) і 1 ст. Ложку крохмалю. Перемішали - і соус готовий.
Додаємо обсмажені курячі шматочки в сковороду з соусом і все перемішуємо. Після цього накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні ще 2-3 хвилини. Блюдо готове до подачі на стіл. Красиво викладаємо його на тарілку і дивуємо гостей.