Курка по-паризькі
(покроковий рецепт з фото)
Те особливе почуття, коли ти чекаєш блюдо з духовки. Яким воно вийде? Якою буде аромат? Пропеклося воно всередині чи ні? Якщо слідувати цій інструкції, то у вас буде прекрасний результат.
Вивчіть, як приготувати курку по-паризькі, і спробуйте смак Франції. Тут представлений типовий гарнір і соус, які подаються майже в кожному бістро або кафе в цьому місті. Страва не таке складне, як може здатися. Воно підійде для романтичного вечора або для свята на невелику компанію.
- Luk-salotų - 1 штука
- Куряча грудка - 2 штуки
- Зелена цибуля, перо - 6 штук
- Вершкове масло - 10 грам
- Пармезан - 30 грам
- Морква - 240 грам
- Цукор коричневий - 15 грам
- Картопля - 360 грам
- Соус "деміглас" - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Крем - 120 грам
1. Для початку очистіть, помийте і наріжте кружальцями картоплю. Відваріть його в киплячій підсоленій воді протягом 9 хвилин. Потім воду злийте. В цей же час дрібно наріжте обидва види цибулі. Моркву наріжте по діагоналі.
2. Грудку натріть сіллю і перцем. Обсмажте його з 1 немає. Ложкою олії протягом 3-х хвилин на одній стороні і ще 2-х хвилин на інший. Потім перекладіть курку на деко з фольгою. Запікайте її в такому вигляді 20 хвилин в духовці при 200 градусах.
3. Поки курка запікається, підготуйте картопля. Перемішайте його з половиною цибулі-шалот. Додайте сметану, сіль, перець. Зверху натріть сир. Надішліть картопля запікатися в духовку на 20 хвилин. Потім зверху всипте зелену цибулю.
4. Тепер займіться морквою. Викладіть її в сотейник разом з цукром, вершковим маслом, сіллю, перцем і влийте воду (100 мл). Доведіть суміш до кипіння і варіть 7 хвилин. Потім зробіть вогонь тихіше і дайте моркви заглазированную протягом 6 хвилин.
5. Зробіть соус. У сотейнику доведіть до кипіння "деміглас", 60 мл води, Luk-salotų. Потім варите суміш 2 хвилини, помішуючи.
6. Подавайте курку з картоплею та морквою. Поруч додайте соус. Смачного!