Курка по-італійськи (Kaččiatore)
(покроковий рецепт з фото)
Представляю вам рецепт, як приготувати курку по-італійськи (Kaččiatore), курка по-мисливські. Давним давно, коли бідний люд не мав права полювати, то придумав собі це блюдо з домашньої птиці.
Готується Каччіаторе дуже швидко і легко. Італійці також іноді додають в це блюдо трохи білого вина при гасінні. Курка виходить ніжною і дуже смачною. Подавати можна з пастою (макаронними виробами), полентой, рисом або скибкою домашнього хліба. Приємних вам клопоту на кухні!
- Куряче м'ясо - 500 грам (грудка, файл або стегна)
- Цибуля - 150 грам
- Часник - 4 зубчики
- Томати консервовані - 200 грам
- Томатне пюре (сік) - 200 мілілітрів
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Розмарин свіжий - 1 штука (або орегано)
- Сіль - За смаком
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Перець мелений - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Куряче м'ясо поріжте на кубики, поперчіть і посоліть за смаком, полийте оливковою олією. Цибуля, часник очистіть.
Розігрійте на сковороді олію з ароматними травами, обсмажте шматочки курячого м'яса по 3-4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки. Викладіть поки м'ясо на тарілку.
На маслі, що залишилося обсмажте подрібнену цибулю і часник.
Зніміть шкірку з томатів, і, придавлюючи їх лопаткою на сковороді, обсмажте 2 хвилини.
Поверніть в сковороду куряче м'ясо, перемішайте. Залийте томатним соком / пюре від консервованих помідорів, сіль за смаком. При необхідності додайте цукор за смаком, помідори можуть надати зайву кислоту. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще 15 хвилин.
Подавайте блюдо до столу гарячим. Смачного!