Курка по-італійськи в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Куряча грудка, оповита тягучим розплавленим дуетом моцарели і пармезану, запікається в духовці і виходить дуже ніжною, ароматної і соковитою. Доповнює це блюдо чудовий часниково-томатний соус.
Рецепт, як приготувати, курку по-італійськи в духовці, припаде до душі любителям курочки. Блюдо готується з доступних продуктів і виходить дуже смачним і досить ситним, подається зі спагеті або свіжими овочами. Вдалого вам приготування!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Яйце - 2 штуки
- Сухарі паніровочні - 3 Ст. Ложки
- Соус томатний - 200 мілілітрів
- Пармезан - 50 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Петрушка - 1 пучок
Курячі грудки промийте, обсушити паперовими рушниками. Пармезан натріть на дрібній тертці, моцарелу поріжте на товсті скибочки. Цибулю і часник очистіть. Панірувальні сухарі просійте через сито.
Курячі грудки накрийте харчовою плівкою, відбийте до однакової товщини (приблизно 1 см). Додати сіль, поперчіть з двох сторін.
Розігрійте на сковороді оливкове масло. Яйця збийте виделкою. Занурте грудки в яйце, обваляйте в панірувальних сухарях. Обсмажте з обох боків до рум'яної скоринки, зніміть зі сковороди.
Цибуля, часник подрібніть і пасеруйте до м'якості, залийте томатним пюре, додайте розмарин (або базилік), готуйте протягом 10 хвилин.
Духовку розігрійте до 180 ° С. Опустіть курячі грудки в томатний соус, посипте зверху тертим пармезаном, покладіть скибочки моцарели.
Запікайте протягом 15 хвилин до розплавлення сиру.
Смачного!