Курка-гриль в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати смачну курку-гриль в духовці цілком. Напевно, майже у кожного є духовка з рожном для приготування такої курки. Раджу замаринувати курку мінімум за 6 годин.
Час приготування курки-гриль на рожні становить близько 75-90 хвилин при температурі 210 градусів. Ідеально запечена курка покрита хрусткою скоринкою красивого карамельного кольору. Але час приготування може варіюватися в залежності від типу духової шафи.
- Курка ціла - 1 штука (патрання)
- Часник - 2 зубчики
- Розмарин свіжий - 1 штука
- Шавлія свіжий - 2 штуки
- Чебрець свіжий - 1 штука
- Майоран свіжий - 1 штука
- Масло оливкове - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Всі трави і часник подрібніть, додайте в чашку з оливковою олією і перемішайте.
2
Тушку курки промийте під проточною холодною водою, обсушити і зробіть кілька надрізів на грудях.
3
Натріть курку зсередини і зовні підготовленою сумішшю, втирайте ароматну суміш і в надрізи.
4
Всю курку натріть додатковим оливковою олією, покладіть в контейнер, посипте ще травами, накрийте кришкою і залиште маринуватися в холодильнику на 5-6 годин.
5
Перед приготуванням нагрійте духовку до температури 210 градусів.
6
Після маринування надіньте курку на рожен, кулінарним шпагатом зв'яжіть крильця і ніжки.
7
Встановіть крутив в духовку, рівнем нижче поставте піддон з водою або червоним вином (це додасть курці приємний аромат) і запікайте курку на грилі цілком протягом 1-1, 5 годин.
8
Якщо ви маєте намір запекти і картопля, то піддон з водою потрібно буде видалити за 30-35 хвилин до закінчення приготування курки, а на його місце встановити сковороду з нарізаною картоплею, який запікатиметься з жиром, стікає з курки-гриль.
9
Наша смачна курка-гриль готова. Подавайте її гарячої, з гострим томатним соусом, свіжою зеленню і свіжим хлібом. Смачного!