Рецепт Курка, фарширована яблуками фото

Курка, фарширована яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Курка, фарширована яблуками, запечена в духовці, виходить золотистого кольору з хрусткою скоринкою. Ніжне м'ясо просочується ароматом яблук, а їх, в свою чергу, використовую як гарнір.

Опис приготування:

Як приготувати курку, фаршировану яблуками?

1. Духовку дозволите нагріватися на 220 градусів.

2. У велику миску викладіть промиті, очищені і нарізані навпіл два яблука, морква і одну цибулину. З яблук виріжте серцевину. Великі яблука і цибулину розріжте на чотири часточки.

3. Додайте до яблук і овочів розмарин, чебрець, корицю, трохи солі і перцю. А також оливкова олія. Все перемішайте.

4. Отриману суміш з яблук, лука, моркви і спецій розподіліть по дну противопригарного дека, в центрі залиште місце для курки.

5. Курку промийте і просушіть паперовим рушником.

6. Промийте і почистіть два залишилися яблука. Виріжте з них серцевину і наріжте великими часточками. Очистіть і крупно наріжте цибулину. Викладіть їх в ту ж миску, в якій був наш"гарнір" . Присипте корицею і сіллю.

7. Курку гарненько посоліть, поперчіть, збризніть оливковим маслом. Якщо у вас є час, то дозвольте їй полежати хвилин 20.

8. Начините курку яблуками з цибулею і покладіть в центр дека. Ноги зв'яжіть. Зверху посипте чебрецем і розмарином.

9. Випікайте курку в духовці протягом години-години і п'ятнадцяти хвилин.

Курка, фарширована яблуками, готова! Подавайте з овочами.

Смачного!

  • Курка - 1 штука
  • Яблука - 4 штуки
  • Морква - 5-6 штук
  • Цибулини - 2 штуки
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний перець - - За смаком
  • Рослинна олія (оливкова) - 3 чайних ложки
Як приготувати курку, фаршировану яблуками?

1. Духовку дозволите нагріватися на 220 градусів.

2. У велику миску викладіть промиті, очищені і нарізані навпіл два яблука, морква і одну цибулину. З яблук виріжте серцевину. Великі яблука і цибулину розріжте на чотири часточки.

3. Додайте до яблук і овочів розмарин, чебрець, корицю, трохи солі і перцю. А також оливкова олія. Все перемішайте.

4. Отриману суміш з яблук, лука, моркви і спецій розподіліть по дну противопригарного дека, в центрі залиште місце для курки.

5. Курку промийте і просушіть паперовим рушником.

6. Промийте і почистіть два залишилися яблука. Виріжте з них серцевину і наріжте великими часточками. Очистіть і крупно наріжте цибулину. Викладіть їх в ту ж миску, в якій був наш"гарнір" . Присипте корицею і сіллю.

7. Курку гарненько посоліть, поперчіть, збризніть оливковим маслом. Якщо у вас є час, то дозвольте їй полежати хвилин 20.

8. Начините курку яблуками з цибулею і покладіть в центр дека. Ноги зв'яжіть. Зверху посипте чебрецем і розмарином.

9. Випікайте курку в духовці протягом години-години і п'ятнадцяти хвилин.

Курка, фарширована яблуками, готова! Подавайте з овочами.

Смачного!

Схожі рецепти