Курка, фарширована яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Курка, фарширована яблуками, запечена в духовці, виходить золотистого кольору з хрусткою скоринкою. Ніжне м'ясо просочується ароматом яблук, а їх, в свою чергу, використовую як гарнір.
Як приготувати курку, фаршировану яблуками?
1. Духовку дозволите нагріватися на 220 градусів.
2. У велику миску викладіть промиті, очищені і нарізані навпіл два яблука, морква і одну цибулину. З яблук виріжте серцевину. Великі яблука і цибулину розріжте на чотири часточки.
3. Додайте до яблук і овочів розмарин, чебрець, корицю, трохи солі і перцю. А також оливкова олія. Все перемішайте.
4. Отриману суміш з яблук, лука, моркви і спецій розподіліть по дну противопригарного дека, в центрі залиште місце для курки.
5. Курку промийте і просушіть паперовим рушником.
6. Промийте і почистіть два залишилися яблука. Виріжте з них серцевину і наріжте великими часточками. Очистіть і крупно наріжте цибулину. Викладіть їх в ту ж миску, в якій був наш "гарнір" . Присипте корицею і сіллю.
7. Курку гарненько посоліть, поперчіть, збризніть оливковим маслом. Якщо у вас є час, то дозвольте їй полежати хвилин 20.
8. Начините курку яблуками з цибулею і покладіть в центр дека. Ноги зв'яжіть. Зверху посипте чебрецем і розмарином.
9. Випікайте курку в духовці протягом години-години і п'ятнадцяти хвилин.
Курка, фарширована яблуками, готова! Подавайте з овочами.
Смачного!
- Курка - 1 штука
- Яблука - 4 штуки
- Морква - 5-6 штук
- Цибулини - 2 штуки
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
- Рослинна олія (оливкова) - 3 чайних ложки
1. Духовку дозволите нагріватися на 220 градусів.
2. У велику миску викладіть промиті, очищені і нарізані навпіл два яблука, морква і одну цибулину. З яблук виріжте серцевину. Великі яблука і цибулину розріжте на чотири часточки.
3. Додайте до яблук і овочів розмарин, чебрець, корицю, трохи солі і перцю. А також оливкова олія. Все перемішайте.
4. Отриману суміш з яблук, лука, моркви і спецій розподіліть по дну противопригарного дека, в центрі залиште місце для курки.
5. Курку промийте і просушіть паперовим рушником.
6. Промийте і почистіть два залишилися яблука. Виріжте з них серцевину і наріжте великими часточками. Очистіть і крупно наріжте цибулину. Викладіть їх в ту ж миску, в якій був наш "гарнір" . Присипте корицею і сіллю.
7. Курку гарненько посоліть, поперчіть, збризніть оливковим маслом. Якщо у вас є час, то дозвольте їй полежати хвилин 20.
8. Начините курку яблуками з цибулею і покладіть в центр дека. Ноги зв'яжіть. Зверху посипте чебрецем і розмарином.
9. Випікайте курку в духовці протягом години-години і п'ятнадцяти хвилин.
Курка, фарширована яблуками, готова! Подавайте з овочами.
Смачного!