Курка, фарширована грибами та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікавий рецепт - курка, фарширована грибами і сиром в домашніх умовах, коли тушка фарширується не всередині, а під шкірою. М'ясо в процесі запікання відмінно просочується соком.
Така курка, фарширована грибами і сиром в домашніх умовах виходить дуже соковитою, а медова хрустка скоринка - родзинка блюда. Начинку ми викладаємо під шкуру, а не у всередину і робити це потрібно вкрай ретельно.
- Курка тушка - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і перець - За смаком
1. Найважливіший етап в даному блюді - оброблення і підготовка курки. Потрібно розрізати її вздовж і витягнути хребет.
2. Тепер намазуємо курці медом і майонезом. Рівномірно розподіляємо соус по всій тушці і залишаємо на деякий час маринуватися.
3. Обсмажуємо цибулю та печериці на рослинній олії. Доводимо до легкого золотистого кольору і відставляємо охолонути.
4. Поки смажаться гриби з цибулею, потрібно натерти сир. Після - змішуємо його в однорідну масу, солимо і приправляємо за смаком.
5. Готової начинкою починаємо курку, але робимо це під шкуру, а не у всередину. Начинку розподіляємо рукою по всій площині, після чого зашиваємо і кладемо на деко або в форму для запікання.
6. Після того, як виклали курку, навколо розмістіть нарізану картоплю і овочі - так буде смачніше і відправляйте в духовку на 40-50 хвилин.
7. Коли запікається курка, виходить такий "соус" . Додайте до нього видавлений часник і полийте все блюдо.
8. Розріжте курочку і подавайте разом з гарніром, самостійно або зі свіжими овочами. Смачного!