Купол (пиріг з м'ясом і картоплею)
(покроковий рецепт з фото)
Всім охочим несолодкої домашньої випічки хочу розповісти, як приготувати "кубете" - пиріг з м'ясом і картоплею. Це приголомшливо смачно, ситно і зовсім нескладно, так що рекомендую спробувати.
Хотілося б звернути вашу увагу на те, що тісто потрібно замісити заздалегідь, щоб дати йому полежати в холодильнику не менше 10 годин. Якщо ви вирішили готувати пиріг раптово, тоді надішліть тісто спершу в морозилку хвилин на 20, а після не менше години тримайте його в холодильнику. Що стосується начинки, то ви завжди можете експериментувати, додаючи різні спеції і зелень, наприклад. Традиційно в цей татарський пиріг кладуть баранину, але можна спробувати замінити її іншим м'ясом.
- Вершкове масло - 200 грам (або маргарину)
- Борошно - 800-850 грам
- Вода - 1 Склянка
- Бульйон м'ясний - 3-5 Ст. Ложок
- М'ясо - 450 грам
- Картопля - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Щоб приготувати тісто, просійте в глибоку миску борошно з сіллю. Туди ж відправте нарізаний кубиками маргарин. Акуратно перемішайте. Влийте холодну воду.
2. Викладіть тісто на робочий стіл, присипаний борошном, замісіть його, намагаючись не розминати занадто сильно кубики маргарину.
3. Готове тісто скачайте в кульку, викладіть в пакет і відправте в холодильник на 8-10 годин.
4. Готове тісто дістаньте з холодильника і розділіть на дві частини.
5. Для начинки наріжте тонкими брусочками картопля і м'ясо (в даному випадку це свинина і куряче філе), подрібніть зелень і цибулю.
6. З'єднайте всі в глибокій мисці і перемішайте, посолити і поперчити за смаком.
7. Розкачайте тісто, викладіть його на деко. Розподіліть начинку. Духовку до цього часу розігрійте до 180 градусів.
8. Накрийте другим шаром тіста. Кінець палиці робочого столу, а в центрі зробіть маленьку дірочку. Через неї потрібно буде в процесі запікання вливати бульйон, щоб начинка була соковитою.
9. Запікається "кубете" близько 50 хвилин до апетитною рум'яної скоринки. Перед подачею остудіть пиріг трохи і наріжте порційними шматочками.