Рецепт Пиріг з картоплею і м'ясом фото

Пиріг з картоплею і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Яловичина, Листкове тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Смачний і ситний рецепт страви, як приготувати пиріг з картоплею і м'ясом, я роблю з покупного листкового тіста. Можна використовувати будь-які овочі, що є в наявності. Поживна і ситне блюдо.

Для приготування пирога використовую яловичину, яку подрібнюю за допомогою м'ясорубки в фарш. Разом з фаршем начиняю пиріг картоплею, морквою, цибулею і салом (воно надає особливу соковитість). Можна за смаком додати будь-які спеції, а також урізноманітнити блюдо овочами, наприклад, перцем, кабачками.

  • Листкове тісто - 1 штука (упаковка 500 г)
  • Яловичина - 450 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Морква - 2 штуки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Сало - 100 грам
  • Чебрець - 3/4 чайних ложки
  • Чорний перець і сіль - За смаком
  • Бульйон яловичий - 2 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний - 5 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
1
Готове тісто заздалегідь викладіть з холодильника. Розігрійте духовку до 200-210 градусів. М'ясо подрібніть в фарш з додаванням сала.
2
Очистіть часник і наріжте його дрібно. На сковороді обсмажте фарш з часником на рослинній олії, готовий фарш перекладіть в миску.
3
Моркву наріжте невеликими кубиками, обсмажте її на сковороді після м'яса, додайте подрібнений кубиком цибулю. Картоплю відварити заздалегідь кубиками. Викладіть морква, цибуля і картопля до фаршу, за смаком з сіллю, поперчіть і додайте чебрець.
4
Яловичий бульйон змішайте з борошном і перемішайте, влийте на сковороду і варіть до утворення густої маси. Перелийте утворився соус до начинки, перемішайте.
5
Готове тісто розкачати і розділіть на 2 частини. Форму для випічки застеліть пергаментом, викладіть одну частину тіста, формуючи краю.
6
Викладіть начинку на тісто, потім закрийте другим розкатаним листом. Збийте яйце з водою (1 столова ложка) і змастіть отриманою масою тісто.
7
Надішліть в духовку і випікайте 40-45 хвилин, до утворення рум'яної скоринки. Для 20 хвилин до готовності укрийте пиріг фольгою.
8
Готовий пиріг дістаньте з духовки і залиште до охолодження. Смачного!

Схожі рецепти