Рецепт Кунжутний соус фото

Кунжутний соус
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Насіння , Кунжут
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Соуси
Кількість порцій: 2
Час приготування: 5 хв.

Ділюся рецептом соусу на основі тахини. Я завжди рекомендую його тим, хто купив кунжутну пасту і потім не знає, що з нею робити. Соус готується за 5 хвилин, дуже просто.

Опис приготування:

Нижче я розповім докладніше, як приготувати кунжутний соус. Замість тахини можна взяти кунжутний урбеч. Якщо хочете більш гладкий за текстурою соус, то використовуйте гранульований часник. Соус підійде для заправки салатів, запікання овочів, до фалафель з питою. Спробуйте, виходить дуже смачно!

  • Кунжутна паста - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
  • Вода - 6-7 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець мелений - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
кунжутний соус - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
кунжутний соус - фото крок 2
У кунжутну пасту додайте лимонний сік і пару ложок води. Перемішайте.
кунжутний соус - фото крок 3
Потім поступово, по ложечці, почніть вливати воду, що залишилася. Соус повинен стати білим і однорідним. Консистенцію підбирайте на свій смак, соус може бути густим або більш рідким.
кунжутний соус - фото крок 4
Часник пропустіть через прес, додайте в соус. Посоліть і поперчіть за смаком.
кунжутний соус - фото крок 5
Кунжутний соус готовий, смачного!

Схожі рецепти