Кунжутний соус
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом соусу на основі тахини. Я завжди рекомендую його тим, хто купив кунжутну пасту і потім не знає, що з нею робити. Соус готується за 5 хвилин, дуже просто.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати кунжутний соус. Замість тахини можна взяти кунжутний урбеч. Якщо хочете більш гладкий за текстурою соус, то використовуйте гранульований часник. Соус підійде для заправки салатів, запікання овочів, до фалафель з питою. Спробуйте, виходить дуже смачно!
- Кунжутна паста - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Вода - 6-7 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний перець мелений - За смаком
- Часник - 1 зубчик
Підготуйте всі інгредієнти.
У кунжутну пасту додайте лимонний сік і пару ложок води. Перемішайте.
Потім поступово, по ложечці, почніть вливати воду, що залишилася. Соус повинен стати білим і однорідним. Консистенцію підбирайте на свій смак, соус може бути густим або більш рідким.
Часник пропустіть через прес, додайте в соус. Посоліть і поперчіть за смаком.
Кунжутний соус готовий, смачного!