Кукурудзяний суп-пюре
(покроковий рецепт з фото)
Злегка солодкуватий смак цього супу безсумнівно сподобається тим, хто любить страви з кукурудзи. Суп готується досить швидко, виходить досить ситним. А ще він корисний, тому готуйте!
Супи з кукурудзи задоволені популярні в багатьох країнах. Сьогодні я пропоную вам скористатися цим рецептом і приготувати смачний гострий суп-пюре з кукурудзи. А на додаток до супу обсмажте гребінці. Буде смачно, да приготувати такий суп дуже легко. Переконайтеся в цьому самі.
- Кукурудза консервована - 2 штуки(2 банки по 400г.)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець гострий - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Вершки - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Оливкова олія - 15 грам
- Гребінці - 100 грам (можна креветки)
- Бульйон або вода - 1, 5 L
Чистимо і нарізаємо цибулю, як хочеться і більше подобається.
У каструлі розтоплюємо 30г. Вершкового масла, на вогні трохи більше середнього доводимо цибулю до прозорості.
Нарізаємо часник і гострий перець. Якщо ви любитель гострої їжі - беріть 2 перчика.
Додаємо до цибулі часник і перець. Обсмажуємо, помішуючи, хвилин 5.
У невеликому сотейнику або сковороді розтопити вершкове масло, додамо до нього оливкову.
У сильно розжарити суміш викладаємо обсушені гребінці, обсмажуємо їх до появи золотистої скоринки. Поливаємо під час смаження гребінці маслом, в якому вони смажаться.
Прибираємо обсмажені гребінці, а масло додаємо до цибулі, перцю і часнику
Додаємо кукурудзу, перемішуємо.
А тепер додамо курячий бульйон або окріп. Заливаємо так, щоб кукурудза була покрита рідиною.
Додаємо густі вершки, перемішуємо. Закриваємо кришкою, на невеликому вогні варимо хвилин 20-25.
Зварений суп подрібнюємо в пюре за допомогою погружного блендера. Густоту супу регулюйте на свій смак. Обсмажені гребінці викладаємо в суп в тарілці.