Рецепт Кукурудзяний суп-пюре фото

Кукурудзяний суп-пюре
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кукурудза , Консервована кукурудза
Дієтичне харчування
На обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Злегка солодкуватий смак цього супу безсумнівно сподобається тим, хто любить страви з кукурудзи. Суп готується досить швидко, виходить досить ситним. А ще він корисний, тому готуйте!

Опис приготування:

Супи з кукурудзи задоволені популярні в багатьох країнах. Сьогодні я пропоную вам скористатися цим рецептом і приготувати смачний гострий суп-пюре з кукурудзи. А на додаток до супу обсмажте гребінці. Буде смачно, да приготувати такий суп дуже легко. Переконайтеся в цьому самі.

  • Кукурудза консервована - 2 штуки(2 банки по 400г.)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець гострий - 1-2 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершки - 200 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Оливкова олія - 15 грам
  • Гребінці - 100 грам (можна креветки)
  • Бульйон або вода - 1, 5 L
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 1
Чистимо і нарізаємо цибулю, як хочеться і більше подобається.
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 2
У каструлі розтоплюємо 30г. Вершкового масла, на вогні трохи більше середнього доводимо цибулю до прозорості.
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 3
Нарізаємо часник і гострий перець. Якщо ви любитель гострої їжі - беріть 2 перчика.
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 4
Додаємо до цибулі часник і перець. Обсмажуємо, помішуючи, хвилин 5.
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 5
У невеликому сотейнику або сковороді розтопити вершкове масло, додамо до нього оливкову.
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 6
У сильно розжарити суміш викладаємо обсушені гребінці, обсмажуємо їх до появи золотистої скоринки. Поливаємо під час смаження гребінці маслом, в якому вони смажаться.
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 7
Прибираємо обсмажені гребінці, а масло додаємо до цибулі, перцю і часнику
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 8
Додаємо кукурудзу, перемішуємо.
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 9
А тепер додамо курячий бульйон або окріп. Заливаємо так, щоб кукурудза була покрита рідиною.
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 10
Додаємо густі вершки, перемішуємо. Закриваємо кришкою, на невеликому вогні варимо хвилин 20-25.
кукурудзяний суп-пюре - фото крок 11
Зварений суп подрібнюємо в пюре за допомогою погружного блендера. Густоту супу регулюйте на свій смак. Обсмажені гребінці викладаємо в суп в тарілці.

Схожі рецепти