Рецепт Кукурудзяний сироп фото

Кукурудзяний сироп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кукурудза
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Десерти , Сироп , Цукровий сироп
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Кукурудзяний сироп використовується для випічки хлібобулочних і кондитерських виробів і досить часто зустрічається в рецептах. А ось купити такий сироп досить складно. Пропоную приготувати його самим.

Опис приготування:

Кукурудзяний сироп за своєю консистенцією дуже схожий на мед або патоку. Останнім часом дуже часто я зустрічаю кукурудзяний сироп в рецептах тих чи інших страв. А ось знайти такий сироп в магазині буває досить проблематично. А давайте заготовив кукурудзяний сироп влітку і будемо користуватися ним при готуванні смачних домашніх страв. Приготувати кукурудзяний сироп в домашніх умовах досить легко, правда на готування піде досить багато часу. Але не біда, зате наші пироги, булочки і домашні солодощі не довгий час черствіти і зацукровують - адже кукурудзяний сироп перешкоджає цим процесам. Отже, читаємо рецепт приготування кукурудзяного сиропу і готуємо. Хай щастить!

  • Кукурудза - 600-700 грам
  • Вода - 1, 5 L
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Ванілін - 8-10 грам
кукурудзяний сироп - фото крок 1
Очищаємо і нарізаємо кукурудзяні качани. Заливаємо водою і ставимо варити години на півтора. Можна нарізати кукурудзу дуже дрібно, але тоді кукурудзу швидше за все доведеться викинути. Тому нарізаємо так, щоб вода покрила всю кукурудзу.
кукурудзяний сироп - фото крок 2
За час варіння кукурудзи, вода у нас википіла приблизно наполовину. Проціджуємо кукурудзяний відвар і насипаємо в нього цукор, сік лимона і сіль. Варимо, помішуючи, на маленькому вогні до тих пір, поки кількість сиропу не зменшиться вдвічі. На цей процес може піти близько 2 годин.

Схожі рецепти