Кукурудзяний сироп «Сладенький»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто в рецептах зустрічається кукурудзяний сироп, знайти такий можна тільки в гіпермаркетах. Або приготувати самим, наприклад, за рецептом, прописаному нижче.
Такий сироп можна використовувати в якості заміни меду в випічці, а також подавати до млинців, oladiyam. Ви з легкістю приготуєте кукурудзяний сироп самостійно! Зберігати його слід з щільно закритій банці, в холодильнику.
- Кукурудза - 2 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Цукровий пісок - 1 кілограм
- Ванільний цукор - 10 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
1
Початки кукурудзи очистіть від листя, потім наріжте шматочками (близько 2-3 см в товщину). Викладіть кукурудзу в каструлю і залийте водою, надішліть на вогонь і доведіть до кипіння.
2
Після закипання зменшіть вогонь і варіть близько 90 хвилин, щоб рідина википіла вдвічі.
3
Зніміть каструлю з вогню, видаліть кукурудзу і процідіть вийшла рідина через марлю.
4
Додайте в каструлю сіль, цукор, лимонний сік, ванільний цукор, знову відправте на вогонь і нагрівайте, помішуючи, до розчинення цукрових крупинок.
5
Уварюють рідина до зменшення її в 2 рази і утворення густої маси, час від часу помішуйте сироп ложкою.
6
Готовий сироп перелийте в банку, остудіть і відправте в холодильник. Зберігайте його кілька тижнів і використовуйте по необхідності.