Кукурудзяні кульки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
У Молдові є одне дуже цікаве блюдо - кукурудзяні кульки з сиром. Така їжа не тільки смачна, але і корисна. Каша прекрасно поєднується з сиром, забезпечуючи страви апетитність і ситність.
Перед вами - простий рецепт приготування кукурудзяних кульок з сиром. Блюдо дуже доступне і готується просто. Традиційно, на додаток до кульок, подають легкий соус з оливкового масла і зелені, а також свіжу домашню сметану. Вдалого приготування!
- Зерно зернових - 1 Склянка
- Бринза - 200 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 3 склянки
У киплячій підсоленій воді зваріть кукурудзяну кашу. Варимо 15 хвилин на повільному вогні, потім знімаємо кашу з плити і даємо охолонути.
Тверде вершкове масло і бринзу натріть на крупній тертці.
Формуємо з кукурудзяної каші коржі. У центр кожного коржика викладаємо начинку з сиру і масла. Формуємо кульки.
Змащуємо форму маслом і викладаємо в неї кульки. Зверху на кожну кульку кладемо по шматочку вершкового масла. Готуємо страва в духовці 10 хвилин, температура 200 градусів.
Перед подачею на стіл злегка остудіть кукурудзяні кульки.
Смачного!