Кукурудзяні маффіни з сиром Чеддер
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кукурудзяних маффинов з сиром Чеддер, кукурудзяними зернами і свіжим зеленою цибулею.
Кукурудзяні маффіни можна виділити як особливий вид маффинов, вони з'явилися ще в 11 столітті у Великобританії і були різновидом кукурудзяного хліба.
- Заголовок для палітурки - 1/2 склянки
- Цукор або мед - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Бавовна - 1 Склянка
- Сир Чеддер тертий - 1 Склянка
- Зелена цибуля, пір'я - 2-4 штук
1. Попередньо розігрійте духовку до 220 градусів. Рясно змастіть оливковою олією форму для мафінів з 12 відділеннями та відкладіть в сторону. У невеликій мисці з'єднайте борошно, кукурудзяне борошно, цукор, розпушувач, сіль і соду.
2. Зробіть поглиблення в центрі борошняної суміші. Додайте яйце, paxtu, топлене масло, кукурудзу і нарізану цибулю. Перемішайте до отримання однорідної консистенції.
3. Потім додайте тертий сир Чеддер і добре перемішайте.
4. Ложкою викладіть кукурудзяна тісто в підготовлену форму для маффінів. Поставте форму в нагріту духовку і запікайте 10-15 хвилин до золотистого кольору.
5. Готові маффіни виберіть з духовки, залиште в формі на декількох хвилин, потім вийміть з форми і остудити на стійці. Подавайте маффіни з топленим маслом. Мафіни можна зберігати в герметичному контейнері протягом трьох днів.