Булочки з сиром чеддер
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з сиром чеддер - це неймовірно смачні булочки з сирною начинкою, які відмінно поєднуються з тарілкою гарячого супу або чашкою чаю. Ділюся докладним рецептом з фото.
Коли будинок наповнюють аромати свіжої випічки і плавиться сиру чеддер, всі домашні радіють - тому що знають, що зовсім скоро будуть готові їх улюблені булочки з сиром чеддер. Чесно кажучи, я ще не зустрічала людини, який відязикався б спробувати ці булочки або яким вони б не сподобалися. Думаю, що і вам булочки з сиром чеддер просто не можуть не сподобатися. Тому - не полінуйтеся і порадуйте себе цими чудовими булочками, як тільки у вас з'явиться час
- Дріжджі - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Молоко - 2, 5 склянки
- Вершкове масло - 1/2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Чеддер - 400 грам
- Пармезан тертий - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
Змішуємо сухі інгредієнти.
У невеликій каструльці розтоплюємо вершкове масло.
Коли масло повністю розтопиться, додаємо молоко. Прогріваємо суміш кілька хвилин, після чого знімаємо з вогню, не доводячи до кипіння.
Отриману суміш потрібно остудити до такої температури, при якій ви могли б випити її і при цьому не обпектися. Суміш повинна бути не гарячою, але теплою. Додаємо теплу суміш в борошняну.
Перемішуємо на повільній швидкості міксера близько 5 хвилин.
Додаємо яйця.
Збиваємо до отримання однорідної маси протягом приблизно 5 хвилин.
Тепер по одній склянці вводимо в суміш борошно. Після кожного склянки перемішуємо 1-2 хвилини до однорідності.
Додавши всю муку, потрібно злегка обмять тісто. У вас повинно вийти гарне, гладке тісто - як на фото. Перекладаємо тісто в миску, накриваємо рушником - і на годину в тепле місце.
За годину тісто має суттєво піднятися.
Що піднялося тісто поділяємо на 2 частини.
Кожну з половин - ще навпіл, і потім - кожну частину на чверті. В підсумку, у нас повинно вийти 16 приблизно однакових частин тесту.
Змішуємо тертий пармезан з подрібненою петрушкою.
Чеддер нарізаємо великими кубиками.
Невелика кількість вершкового масла розтоплюємо і змішуємо з подрібненими зубчиками часнику.
З шматочка тіста формуємо коржик, в центр кладемо шматочок Чеддер.
Загортаємо шматочок сиру в тісто і формуємо булочку.
Аналогічним чином формуємо інші булочки. Викладаємо їх на деко, застелений пергаментним папером.
Накриваємо булочки рушником і залишаємо ще на 5-7 хвилин при кімнатній температурі. Булочки повинні, що називається, підійти.
Випікаємо близько 20 хвилин при 180 градусах - до золотистого кольору булочок.
Змащуємо булочки часниковим вершковим маслом.
Посипаємо сумішшю петрушки і пармезану.
Булочки готові. Подавати, неодмінно, гарячими. Приємного!