Рибний пиріг з сиром Чеддер
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування рибного пирога з картоплею і зеленим горошком, посипаного сиром чеддер.
Рибний пиріг легко готувати, до того ж його приготування вимагає всього декількох інгредієнтів. Результат - повноцінне блюдо, тому що в пирозі знаходиться картопля та горошок. Крім того, рибний пиріг можна віднести до здорової їжі. А посипати тертим сиром Чеддер, він придбає не тільки ніжний смак, а ще і хрустку рум'яної скоринки
- Тріски - 200 грам
- Сьомги - 200 грам
- Картоплі - 200 грам
- Зеленого горошку - 200 грам
- Сиру Чеддер - 150 грам
- Вершкового масла - 20 грам
- Петрушки - 1 Ст. Ложка
- Солі і перцю - - За смаком
1. Розігріти духовку до 180 градусів Цельсія. Натерти сир Чеддер на тертці. Почистити і нарізати картоплю кубиками. Дрібно нарізати петрушку. Форму для випічки змастити олією. Покласти картоплю в каструлю з холодною водою і поставити на середній вогонь. Посолити. Рибу шкірою вниз викласти на форму для випічки. Приправити її сіллю і перцем. Полити рибу молоком, так щоб воно покрило всього половину риби. Коли картопля почне кипіти, покласти рибу в духовку. Дати рибі і картоплі готуватися 20 хвилин. Поки готується картопля і риба, ошпарити горошок у воді 3 хвилини і процідити. Коли картопля приготується, його потрібно процідити і відкласти.
2. Дістати рибу з духовки і розігріти духовку до 220 градусів Цельсія. Вилити молоко в миску. За допомогою двох вилок ніжно відокремити рибу від шкіри. Шкіру викинути. Рибу розім'яти виделкою і рівномірно розподілити на формі для випічки.
3. Додати масла і три столові ложки молока, в якому готувалася риба, до картоплі, і зробити пюре. Додати приготовлений горошок до пюре і перемішати.
4. Суміш картоплі і горошку викласти на деко поверх риби. Посипати петрушкою і тертим сиром Чеддер.
5. Запікати в духовці 20 хвилин, перевернув 1 раз через 10 хвилин. Подати на стіл.