Кренделі
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю навчити вас готувати претцелі - німецькі кренделі. М'які, апетитні, повітряні і смачні, вони підкорять вас з першого укусу А рецепт зовсім нескладний, так що рекомендую на замітку!
Це несолодка випічка, а значить її можна подавати до столу з першими стравами, в якості закуски або сніданку, наприклад. Відмінно поєднуються кренделі з соусами (томатним, часниковим або сирним). До того ж, вони в готовому вигляді чудово зберігаються до 3 днів, так що можна відразу робити велику порцію тесту
- Вода - 360 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка(+ велика сіль зверху)
- Цукор - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Борошно - 500 грам (приблизно)
- Сода - 120 грам(+ 2 літра води)
1. У теплій воді розчинити дріжджі і цукор. Після всипте сіль, додайте розтоплене вершкове масло і просіяне борошно. Замісити тісто.
2. Перекладіть його на стіл і вимішуйте 3-5 хвилин руками. Після залиште на 10 хвилин "відпочити" .
3. Розділити тісто 12 рівних частин. Кожну скачайте в тонкий джгутик.
4. Ось таким чином перехрестите краю.
5. Я Swern. Виходить красивий крендель.
6. Доведіть у великій каструлі до кипіння воду з содою. Акуратно опускайте кренделі по одному на 20-30 секунд і тут же діставайте шумівкою.
7. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом або килимком, присипте крупною сіллю зверху і відправте в розігріту до 190 градусів духовку.
8. Запікаються претцелі близько 12-15 хвилин до рум'яності.