Крем-суп з печериць з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім і покажу, як приготувати крем-суп з печериць з картоплею. З одного боку, такий супчик вважається легким. А з іншого - залишає нас ситими, оскільки містить гриби. Смачно!
Такий суп-пюре не містить м'яса. Тому сміливо можна готувати його під час посту. Це також одне з улюблених страв у вегетаріанців. Гриби можна використовувати як свіжі, так і сушені. Від останніх смак буде яскравішим.
- Картопля - 7 штук
- Вода - 1, 5 L
- Гриби - 300 грам (печериці)
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Вершки - 1 Склянка(22%)
Очищаємо картоплю від шкірки, обполіскувати водою і нарізаємо кубиками. Заливаємо кубики водою доверху, додаємо сіль на смак. Варимо до м'якого стану.
Очищаємо цибулину. Нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо на сковороді з додаванням вершкового масла, поки цибуля не стане золотистим.
Далі в цю суміш додаємо крупно порізані печериці. Обсмажуємо 10 хвилин, можна додати трішки води з бульйону, щоб овочі не пригорали.
Далі в цю суміш додаємо крупно порізані печериці. Обсмажуємо 10 хвилин, можна додати трішки води з бульйону, щоб овочі не пригорали.
Далі складаємо підсмажені овочі в каструлю з готовим картоплею. Частина грибів (штук 7-10) залишаємо для прикраси супу. Варимо на тихому вогні, помішуючи.
Дістаємо овочі, кладемо їх в сито. Бульйон залишаємо, він нам стане в нагоді. Овочі перетворюємо в пюреобразную масу. Для цього підійде блендер або сито. Кладемо пюре назад в каструлю з бульйоном. Нагріваємо суміш, вливаємо вершки. Як тільки суп закипить - знімаємо його з вогню.
Готовий суп розливаємо по тарілках. Можна прикрасити зеленню і залишилися грибами для декору.
Спробувати таке блюдо коштує!
Спробувати таке блюдо коштує!