Рецепт Котлети з яловичини фото

Котлети з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш, Яловичина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Смачні, хоч і не найсоковитіші, котлети з яловичини несправедливо рідко готуються господинями. Пропоную реабілітувати це блюдо і приготувати котлетки, які сподобаються дорослим і дітям.

Рецепт приготування котлет з яловичини навряд чи можна назвати унікальним, але на смак вони дійсно відрізняються від котлет, приготованих з іншого виду м'яса. До того ж, яловичина має досить великою кількістю корисних властивостей, а значить таке блюдо в раціоні буде як не можна до речі.

1. Для початку необхідно приготувати глибоку мисочку і замочити в молоці хліб. Можна використовувати домашні сухарики, їм просто знадобиться більше часу, щоб як слід розмокнути.

2. М'ясо вимити, добре просушити і порізати на невеликі шматочки.

3. Цибулю і часник очистити.

4. Картоплину почистити і порізати на 4-6 частин.

5. Підготувати м'ясорубку і приступити до приготування фаршу.

6. Через м'ясорубку пропускати м'ясо, чергуючи його з картоплею, цибулею і часником.

7. Розмокший хліб додати в фарш. Добре перемішати.

8. В отриману масу вбити 1 або 2 яйця. Якщо фарш виходить сухуватим, можна додати трохи молоко, в якому размачивали хліб.

9. Посолити і поперчити за смаком.

10. Можна додати прямо в фарш дрібно нарізану зелень.

11. На сковороду налити трохи олії і добре розігріти.

12. Злегка вологими руками сформувати котлетки, запанірувати їх в сухарях і відправити на сковороду. Перші хвилин 5 смажити котлети під закритою кришкою, потім довести їх до хрусткої і золотавої скоринки.

Ось і весь простий рецепт котлет з яловичини. Готові котлетки подавати до столу з улюбленим гарніром.


  • Яловичина - 1 кілограм
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Картопля - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Свіжа зелень - 2-3 Ст. Ложок
  • Хліб - 2-3 скибочок
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Панірувальні сухарі - 200-250 грам
  • Яйце - 1-2 штук
Рецепт приготування котлет з яловичини навряд чи можна назвати унікальним, але на смак вони дійсно відрізняються від котлет, приготованих з іншого виду м'яса. До того ж, яловичина має досить великою кількістю корисних властивостей, а значить таке блюдо в раціоні буде як не можна до речі.

1. Для початку необхідно приготувати глибоку мисочку і замочити в молоці хліб. Можна використовувати домашні сухарики, їм просто знадобиться більше часу, щоб як слід розмокнути.

2. М'ясо вимити, добре просушити і порізати на невеликі шматочки.

3. Цибулю і часник очистити.

4. Картоплину почистити і порізати на 4-6 частин.

5. Підготувати м'ясорубку і приступити до приготування фаршу.

6. Через м'ясорубку пропускати м'ясо, чергуючи його з картоплею, цибулею і часником.

7. Розмокший хліб додати в фарш. Добре перемішати.

8. В отриману масу вбити 1 або 2 яйця. Якщо фарш виходить сухуватим, можна додати трохи молоко, в якому размачивали хліб.

9. Посолити і поперчити за смаком.

10. Можна додати прямо в фарш дрібно нарізану зелень.

11. На сковороду налити трохи олії і добре розігріти.

12. Злегка вологими руками сформувати котлетки, запанірувати їх в сухарях і відправити на сковороду. Перші хвилин 5 смажити котлети під закритою кришкою, потім довести їх до хрусткої і золотавої скоринки.

Ось і весь простий рецепт котлет з яловичини. Готові котлетки подавати до столу з улюбленим гарніром.

Схожі рецепти