Котлети з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Смачні, хоч і не найсоковитіші, котлети з яловичини несправедливо рідко готуються господинями. Пропоную реабілітувати це блюдо і приготувати котлетки, які сподобаються дорослим і дітям.
Рецепт приготування котлет з яловичини навряд чи можна назвати унікальним, але на смак вони дійсно відрізняються від котлет, приготованих з іншого виду м'яса. До того ж, яловичина має досить великою кількістю корисних властивостей, а значить таке блюдо в раціоні буде як не можна до речі.
1. Для початку необхідно приготувати глибоку мисочку і замочити в молоці хліб. Можна використовувати домашні сухарики, їм просто знадобиться більше часу, щоб як слід розмокнути.
2. М'ясо вимити, добре просушити і порізати на невеликі шматочки.
3. Цибулю і часник очистити.
4. Картоплину почистити і порізати на 4-6 частин.
5. Підготувати м'ясорубку і приступити до приготування фаршу.
6. Через м'ясорубку пропускати м'ясо, чергуючи його з картоплею, цибулею і часником.
7. Розмокший хліб додати в фарш. Добре перемішати.
8. В отриману масу вбити 1 або 2 яйця. Якщо фарш виходить сухуватим, можна додати трохи молоко, в якому размачивали хліб.
9. Посолити і поперчити за смаком.
10. Можна додати прямо в фарш дрібно нарізану зелень.
11. На сковороду налити трохи олії і добре розігріти.
12. Злегка вологими руками сформувати котлетки, запанірувати їх в сухарях і відправити на сковороду. Перші хвилин 5 смажити котлети під закритою кришкою, потім довести їх до хрусткої і золотавої скоринки.
Ось і весь простий рецепт котлет з яловичини. Готові котлетки подавати до столу з улюбленим гарніром.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибулина - 1-2 штук
- Картопля - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Свіжа зелень - 2-3 Ст. Ложок
- Хліб - 2-3 скибочок
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Панірувальні сухарі - 200-250 грам
- Яйце - 1-2 штук
1. Для початку необхідно приготувати глибоку мисочку і замочити в молоці хліб. Можна використовувати домашні сухарики, їм просто знадобиться більше часу, щоб як слід розмокнути.
2. М'ясо вимити, добре просушити і порізати на невеликі шматочки.
3. Цибулю і часник очистити.
4. Картоплину почистити і порізати на 4-6 частин.
5. Підготувати м'ясорубку і приступити до приготування фаршу.
6. Через м'ясорубку пропускати м'ясо, чергуючи його з картоплею, цибулею і часником.
7. Розмокший хліб додати в фарш. Добре перемішати.
8. В отриману масу вбити 1 або 2 яйця. Якщо фарш виходить сухуватим, можна додати трохи молоко, в якому размачивали хліб.
9. Посолити і поперчити за смаком.
10. Можна додати прямо в фарш дрібно нарізану зелень.
11. На сковороду налити трохи олії і добре розігріти.
12. Злегка вологими руками сформувати котлетки, запанірувати їх в сухарях і відправити на сковороду. Перші хвилин 5 смажити котлети під закритою кришкою, потім довести їх до хрусткої і золотавої скоринки.
Ось і весь простий рецепт котлет з яловичини. Готові котлетки подавати до столу з улюбленим гарніром.