Котлети з пекінської капусти та кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю порадувати вас класним варіантом, як приготувати котлети з пекінської капусти та кабачків. Вони виходять дуже ніжними, соковитими, апетитними. До того ж, зовсім недорогі. Варто спробувати!
Такий рецепт обов'язково стане в нагоді вам влітку, коли дозріють молоді кабачки і з'явиться свіжа морковочка. Хоча, поки немає нового врожаю, цілком можна повторити рецепт цим дивним котлеток і тих овочів, які продають в магазинах.
- Капуста пекінська - 300 грам
- Кабачок - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки (приблизно)
- Майонез або сметана - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, зелень - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1
Насамперед вимийте і висушіть кабачок. Якщо він не молодий, то зніміть шкірку. Натріть його на тертці і викладіть в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
2
Пекінську капусту дрібно наріжте і викладіть в глибоку миску.
3
Очистіть і подрібніть цибулину. Можна додати трохи часнику при бажанні.
4
Моркву очистіть і натріть на тертці.
5
Додайте в мисочку до всіх овочів кабачок. Вбийте яйця і перемішайте.
6
Щоб котлетки були соковитіше, покладіть трохи майонезу. Додайте також подрібнену зелень за смаком.
7
Додати сіль, поперчіть за смаком і ретельно перемішайте. Потроху додайте борошно.
8
Усе, база готова. Тісто буде трохи рідкуватий, так що котлетки краще викладати на сковороду з розігрітим маслом ложкою.
9
Смажте котлети на середньому вогні до апетитною рум'яної скоринки з обох сторін. Подавайте до столу гарячими або холодними.