Котлети в сухарях в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Улюблені багатьма котлетки навряд чи можна назвати корисними, якщо вони смажаться у великій кількості масла. Але альтернатива є - рецепт котлет в сухарях в духовці з фото, наприклад.
Цей простий рецепт котлет в сухарях в духовці підходить як для м'яса, так для птиці. Приготовлені без зайвого жиру і масла, вони можуть стати частиною навіть дитячого меню.
- Фарш - 600-700 грам
- Молоко - 100 мілілітрів (або вершки)
- Яйце - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Свіжий хліб або сухарі - 2-3 скибочок
- Панірувальні сухарі - 100-150 грам
- Сир - 100 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 чайних ложок
1. Перед початком процесу приготування необхідно замочити кілька скибочок хліба в молоці або вершках. Досить залишити їх на 10 хвилин.
2. Готувати котлети в сухарях в духовці в домашніх умовах краще з м'яса, а не з готового фаршу. Для цього необхідно пропустити вимите і просушенное м'ясо (в даному випадку курка) через м'ясорубку. Очистити цибулину і також подрібнити. При бажанні можна додати 1-2 зубчики часнику. У глибокій мисці з'єднати фарш, цибулину, яйце і добре віджатий хліб. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати ще спецій для м'яса.
3. Все ретельно перемішати, щоб не утворилося грудочок, а фарш був однорідний. Якщо фарш занадто густий, можна додати трохи молока або яйце.
4. Змоченими холодною водою руками сформувати котлетки і обваляти їх з двох сторін в панірувальних сухарях. При бажанні в сухарі можна додати трохи спецій або сушених трав.
5. Ось практично і весь рецепт приготування котлет в сухарях в духовці. Залишилося лише викласти готові котлетки на деко або жароміцних форму, попередньо змащену олією. Надіслати котлети в розігріту духовку на 35-40 хвилин (в залежності від розміру). При бажанні зверху їх можна присипати тертим сиром, щоб утворилася скоринка.
6. Коли котлети готові, їх можна відразу подавати до столу. При бажанні зверху можна прикрасити свіжою зеленню.