Картопляні котлети в панірувальних сухарях
(покроковий рецепт з фото)
Це ніжні котлетки без м'яса, які ідеально підходять для вегетаріанського харчування. Блюдо досить ситне і поживне. Дивіться, як приготувати картопляні котлети в панірувальних сухарях.
Якщо ви любите свіжу зелень, то в котлетки можна додати дрібно нарізану зелену цибулю або петрушку. Також можна використовувати кріп.
Ці картопляні котлетки смачно їсти зі сметаною або грибним соусом. За бажанням їх можна доповнити соусом з вершків та бекону.
- Картопля - 400 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Сухарі паніровочні - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок (для смаження)
Бульби картоплі очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Відваріть картоплю до готовності в злегка підсоленій воді. Чим дрібніше нарізаний картопля, тим швидше він приготується.
Тепер нобхідно злити воду і перетворити картопля в пюре. Для цього додайте в каструлю вершкове масло і починайте розминати картопля толкушкой або подрібнювати блендером. Коли пюре буде готове, додайте до нього куряче яйце і натертий на велику тертку сир.
За смаком посоліть картопляний фарш і добре його перемішайте. Тепер прийшов час сформувати котлетки. Їх можна формувати руками, а потім потрібно обваляти в панірувальних сухарях.
У сковороді розігрійте кілька ложок рослинного масла. Викладіть кілька котлеток на сковороду і починайте обсмажувати на середньому вогні з кожного боку до золотистої скоринки. Якщо на котлетах є зайве масло, то викладіть їх на паперові рушники, щоб воно скло.