Рецепт Коржик з сиром і зеленню фото

Коржик з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Тісто, Молочні продукти, Сир, Зелень
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка, Коржі

Пропоную рецепт м'якої коржі, яка стане відмінним доповненням до сніданку, закуска, обіду або повноцінною заміною хліба. Детально розповім, як приготувати корж з сиром і зеленню.

Для приготування не використовую дріжджі, тому не потрібно довго чекати, а можна відразу приступати до її випічці. Можна використовувати суху або свіжу зелень (заморожену), підійде абсолютно будь-яка (наприклад, кріп, петрушка, шпинат, зелена цибуля та інше). Просочують готову корж часниковим маслом, так вона стає м'якшою і ароматною.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Часниковий порошок - 1/3 чайних ложки
  • Заморожена зелень - 2 Ст. Ложки (у мене кріп, шпинат і петрушка)
  • Твердий сир - 30 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Йогурт - 3 Ст. Ложки
  • Вода - За смаком (по необхідності)
  • Сік лимона - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Braai, кріп - 2 Ст. Ложки
1
У миску кладете борошно, розпушувач, соду, сіль, цукровий пісок, часниковий порошок і гарненько перемішують.
2
Втручатися заморожені трави і натираєте на дрібній тертці твердий сир, ще раз перемішують.
3
Додайте лимонний сік, рослинна олія, йогурт і починайте вимішувати (при необхідності додайте ще борошна або води), потім накрийте миску з тестом і залиште в спокої на 5 хвилин.
4
Через п'ять хвилин дістаньте тісто і розділіть його на 3 частини, кожну скачайте в кулю і примніть рукою, потім розкачайте в пласт товщиною 1-1, 5 см.
5
Обсмажте кожен коржик на сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла (по 2-3 хвилини з кожного боку).
6
В цей же час приготуйте часникове масло: в миску влийте розтоплене вершкове масло, додайте часник, пропущений через прес, і дрібно нарізану кінзу з кропом, гарненько перемішайте.
7
Гарячі коржі відразу змастіть часниковим маслом і складайте один на одного. Подавайте їх теплими або вже остиглими.

Схожі рецепти