Коржик молочний
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами чудовим варіантом, як приготувати коржик молочний. Це швидко і просто, а робиться випічка з мінімуму інгредієнтів. Відмінна ідея для десерту до чаю або кави. Готуємо?
Цей простий рецепт розповість, як приготувати коржик молочний. Рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою, коли потрібно спекти щось швиденько до чаю. При бажанні додатково ви можете приготувати глазур: шоколадну, карамельну або лимонну, наприклад, щоб перетворити звичайні коржики в оригінальне ласощі.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 120-150 грам
- Борошно - 350-380 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 1 штука
1. У невеликій сотейник або каструлю відправте цукор, вершкове масло і молоко.
2. Поставте на вогонь і млоїте, поки цукор і масло повністю не розчиняться. Для аромату рекомендую також додати трохи ванілі, бажано натуральної з стручка.
3. Розпушувач і борошно просійте. Зніміть масу з вогню і невеликими порціями відразу ж всипати сухі інгредієнти, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Тісто вийде липким. Викладіть його на тарілку, присипану борошном або змащену маслом. Дайте трохи охолонути, щоб комфортно було працювати з тестом.
4. Після перекладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і почніть замішувати. Витратьте не менше 7-10 хвилин на це, щоб тісто було м'яким. При необхідності додайте ще трохи борошна.
5. Після розкачайте, але не дуже тонко.
6. За допомогою формочки або склянки виріжте кружечки.
7. Підготуйте лист, застелите його пергаментом і змастіть маслом. Викладіть коржики і змастіть збитим з молоком жовтком. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
8. Через 30-35 хвилин апетитні рум'яні коржики молочні будуть готові. Перед подачею можете також присипати зверху трохи цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!