Рецепт Коржик молочний фото

Коржик молочний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Коржики
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу поділитися з вами чудовим варіантом, як приготувати коржик молочний. Це швидко і просто, а робиться випічка з мінімуму інгредієнтів. Відмінна ідея для десерту до чаю або кави. Готуємо?

Опис приготування:

Цей простий рецепт розповість, як приготувати коржик молочний. Рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою, коли потрібно спекти щось швиденько до чаю. При бажанні додатково ви можете приготувати глазур: шоколадну, карамельну або лимонну, наприклад, щоб перетворити звичайні коржики в оригінальне ласощі.

  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 120-150 грам
  • Борошно - 350-380 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Жовток - 1 штука
коржик молочний - фото крок 1
1. У невеликій сотейник або каструлю відправте цукор, вершкове масло і молоко.
коржик молочний - фото крок 2
2. Поставте на вогонь і млоїте, поки цукор і масло повністю не розчиняться. Для аромату рекомендую також додати трохи ванілі, бажано натуральної з стручка.
коржик молочний - фото крок 3
3. Розпушувач і борошно просійте. Зніміть масу з вогню і невеликими порціями відразу ж всипати сухі інгредієнти, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Тісто вийде липким. Викладіть його на тарілку, присипану борошном або змащену маслом. Дайте трохи охолонути, щоб комфортно було працювати з тестом.
коржик молочний - фото крок 4
4. Після перекладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і почніть замішувати. Витратьте не менше 7-10 хвилин на це, щоб тісто було м'яким. При необхідності додайте ще трохи борошна.
коржик молочний - фото крок 5
5. Після розкачайте, але не дуже тонко.
коржик молочний - фото крок 6
6. За допомогою формочки або склянки виріжте кружечки.
коржик молочний - фото крок 7
7. Підготуйте лист, застелите його пергаментом і змастіть маслом. Викладіть коржики і змастіть збитим з молоком жовтком. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
коржик молочний - фото крок 8
8. Через 30-35 хвилин апетитні рум'яні коржики молочні будуть готові. Перед подачею можете також присипати зверху трохи цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти