Рецепт Коржі на кефірі з начинкою фото

Коржі на кефірі з начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Східна кухня
Молочні продукти, Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Коржі

Такі коржі частково нагадують оладки, але виходять вони набагато пишніше. Рецепт, як приготувати коржі на кефірі, зовсім нескладний, блюдо добре підійде як на сніданок, так і на полуденок.

Замішуємо тісто з кефіру, соди з цукром і сіллю і борошна. Потім приготуємо начинку з сиру з яйцем і зелені. Розкачуємо з тіста коржі, викладаємо на них начинку, закриваємо тісто, щоб начинка виявилася усередині - і ще раз розкачати пригадай качалки. Коржі обсмажуються на сковороді.

  • Кефір - 1 Склянка (не менше 2, 5% жирності)
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Сир - 250 грам (для начинки)
  • Яйце - 1 штука (для начинки)
  • Зелень свіжа (пучок) - 1 штука (для начинки)
  • Сіль - За смаком (для начинки)
  • Олія соняшникова - 1 За смаком (для смаження)
коржі на кефірі з начинкою - фото крок 1
Зігріваємо кефір до кімнатної температури. Якщо є час, то просто залиште його на кухні. В крайньому випадку можна обережно підігріти кефір в сотейнику. У кефір додаємо соду, цукор, сіль. Гарненько перемішуємо виделкою, потім додаємо потроху борошно. Робимо заміс. В результаті тісто має бути не липким.
коржі на кефірі з начинкою - фото крок 2
Замішаного тесту надаємо кулясту форму, укладаємо його в глибоку тарілку. Зверху тарілку накриваємо харчовою плівкою. Ми залишаємо тісто на 30 хвилин при кімнатній температурі. Якщо в приміщенні жарко, то краще прибрати тісто в холодильник.
коржі на кефірі з начинкою - фото крок 3
Готуємо начинку. Сир впевнено розминаємо виделкою, при цьому додаючи потроху сіль. Далі додаємо в сир сире яйце, ретельно все перемішуємо. В останню чергу в начинку додаємо підготовлену зелень (Kinzu, кріп, рубану петрушку і зелену цибулю). Перемішуємо начинку до тих пір, поки маса не стане однорідною.
коржі на кефірі з начинкою - фото крок 4
Формуємо коржі. Викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Скачує тісто в товсту ковбаску, ділимо її на кілька однакових частин. Кожен отриманий шматочок тесту розгортаємо в тоненьку корж. У центр отриманих коржів викладаємо начинку. Пальцями піднімаємо краю коржі. З'єднуємо їх зверху, тим самим ховаючи начинку всередині тесту. Розкачуємо наше виріб ще раз, щоб надати йому форму коржі.
коржі на кефірі з начинкою - фото крок 5
Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї рослинне масло. Коржі обсмажуємо на середньому вогні до появи рум'яної скоринки.
коржі на кефірі з начинкою - фото крок 6
Як вид, немає нічого складного в тому, як приготувати коржі на кефірі. Подавати до столу їх краще гарячими, хоча і злегка остиглі коржі теж дуже смачні!

Схожі рецепти