Корж для «Медовика»
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох є свої традиції і традиційні ласощі до святкового столу. Одне з таких улюблених ласощів з мого дитинства - це медовий торт. Розповім, як приготувати корж для «Медовик».
Цей популярний торт готується з коржів, до складу яких входить мед, саме тому торт так називається. Коржі можуть бути тонкі або товсті, в залежності від тесту, яке використовуєте. Перемазують коржі заварним кремом, сметанним кремом або згущеним молоком, а також є і інші варіації.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 3/4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 2 склянки
1. У миску вбийте курячі яйця і збийте їх з цукром, потім додайте соду і рідкий мед. Розтопити вершкове масло і влийте його до яєць. Надішліть каструлю на вогонь і поступово вводите борошно, весь час перемішуючи. Розділити тісто 15 частин.
2. З кожної частини розкачати тонкий пласт (2 мм) і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 3-4 хвилини. Випікайте кожен корж окремо.
3. Використовуйте тарілку або іншу форму і виріжте кружечки.
4. Зберіть залишки коржів, але не викидайте, вони стануть в нагоді для прикраси.
5. Залиште коржі для охолодження, а тим часом зробіть будь-який крем для просочення торта.
6. Перемажьте все коржі кремом і укладіть один на одного.
7. Залишками крему змастіть боки і верхівку.
8. Подрібніть залишки від коржів і посипте ними торт, наполягайте його кілька годин і подавайте.