Консерви з скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Домашніми м'ясними заготовками навряд чи когось здивуєш, а я хочу запропонувати вам досить простий варіант, як приготувати консерви зі скумбрії. Як спробуєте, ви назавжди забудете про покупних.
Варіант, як приготувати консерви зі скумбрії, абсолютно нескладний. Пам'ятайте, що ви завжди можете експериментувати зі спеціями, змінюючи тим самим смак готового продукту. Спробуйте зробити рибні консерви самостійно, це точно корисніше, ніж магазинний аналоги.
- Скумбрія - 2 штуки
- Сіль - 1.5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 1 За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
1
Насамперед потрібно зайнятися рибкою. Видаліть голову, хвіст, плавники. Очистіть від нутрощів і промийте як слід під проточною водою.
2
Наріжте середніми шматочками і викладіть в глибоку миску. Влийте оцет (якщо під рукою є оцтова есенція, то краще використовувати її) і близько літра води. Залиште рибку хвилин на 20.
3
Підготуйте тим часом все спеції, які ви будете використовувати.
4
Перекладіть рибу з рідини в глибоку миску. Посоліть і додайте цукор. Перемішайте як слід.
5
Додайте кілька горошин перцю і лавровий лист.
6
Влийте рослинне масло і ще раз як слід все перемішайте.
7
На дно чистої банки влийте ложку води і щільно викладіть рибу, але не зовсім до верху банки.
8
Накрийте банку чистою кришкою (просто накрийте, не влаштовувати! ) і відправте в духовку.
9
Консерви з скумбрії в домашніх умовах потрібно готувати при самій мінімальній температурі близько 5 годин.
10
Після закатати банку і знову відправте в духовку. Через півгодинки духовку можна вимкнути, а банку перевернути догори дном і залишити до повного охолодження в духовці.
11
Ось такий нескладний варіант, як зробити консерви з скумбрії. Пам'ятайте, що ви завжди можете експериментувати зі спеціями.