Кокосовий суп з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні будемо готувати суп на кокосовому молоці в тайському стилі. Готується він швидко і просто, але виходить оригінальне блюдо з яскравим насиченим смаком. А рис додає йому ситності.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати кокосовий суп з рисом. Якщо використовуєте кокосове молоко з великим відсотком жирності (зазвичай воно продається в бляшаних банках), то розведіть його водою. Частка 1:1. Замість шампіньйонів можна взяти гриби шиітаке. Додатково в суп можна додати міні-качани кукурудзи і паростки маша, якщо любите. Беріть на замітку, якщо любите пробувати незвичайні смачні рецепти!
- Мал - 100 грам
- Кокосове молоко - 1 літр
- Каррі паста - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Селера - 1-2 штук (стебло)
- Лук червоний ріпчаста - 1 штука
- Печериці - 100-150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка - 1/3 пучка (або кінза)
Підготуйте всі інгредієнти.
Рис відварити відповідно до інструкції на упаковці.
Імбир і часник наріжте брусочками. Обсмажте до розкриття аромату на середньому вогні.
Лук наріжте кубиками, селера тонкими кружечками. Додайте в сковороду, обсмажуйте до м'якості.
Гриби наріжте скибочками, обсмажте окремо до випаровування рідини.
У каструлю налийте кокосове молоко. Додайте овочі, гриби, сіль, перець чилі і пасту каррі. Перемішайте, варите суп 15 хвилин після закипання на повільному вогні.
Викладіть миску рису в центр глибокої тарілки. Налийте суп в миску, зверху присипте дрібно посіченою зеленню.
Кокосовий суп з рисом готовий, приємного вам апетиту!