Кокосовий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 8 г. 0 хв.
У нашій родині люблять чізкейк, тому я часто готую ці ніжні пироги. Я намагаюся кожен раз урізноманітнити їх, додаючи різні смакові добавки. На цей раз, це ароматна кокосова стружка.
Опис приготування:
Для любителів чизкейка і смаку кокоса пропоную на десерт приготувати легкий повітряний кокосовий чізкейк. Кількість інгредієнтів розраховане на форму для запікання, діаметром 18 см.
- Печиво пісочне - 120 грам
- Вершкове масло - 60 грам (розм'якшене)
- Сир 9% і вище - 450 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Кокосова стружка - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Крем 20-25% - 150 мілілітрів
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Вершки 20% - 75 мілілітрів
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 щіпка
Підготуйте необхідні продукти.
Печиво поламайте, складіть в чашу блендера, додайте розм'якшене вершкове масло. Пробийте до дрібної крихти.
Розподіліть крихту з печива по дну рознімної форми (діаметр 18 см), утрамбуйте. Надішліть запікатися в духовку на 10 хвилин при 180 градусах.
Сир пробийте занурювальним блендером до однорідності. Додайте цукрову пудру, ванілін і збийте міксером на малих обертах. Додайте яйця, збийте до однорідності.
Додайте сметану, вершки, лимонний сік і кокосову стружку, перемішайте. Додайте крохмаль і знову перемішайте.
Вилийте сирну пухку масу поверх пісочного коржа, розрівняйте верх. Поставте запікатися в духовку на 70-80 хвилин при 150 градусах. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте чізкейк повністю охолонути. Потім перемістіть форму на блюдо, поставте в холодильник на кілька годин, можна на ніч.
Тонким гострим ножем проведіть вздовж стінок форми, акуратно зніміть її.
Смачного!