КНП
(покроковий рецепт з фото)
КНП - це круглі пиріжки з Білорусії. Готують пироги з прісного тіста з різноманітними начинками. У мене рецепт з тушкованою капустою. Спробуйте, виходить дуже смачно!
Пиріжки готуються дуже легко і швидко. Начинку можна приготувати будь-яку: картопля, гриби, цибуля, м'ясо або приготувати солодкі булочки, з джемом або шоколадом. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати книші з тушкованою капустою.
- Борошно - 400 грам(+/- 50 грам)
- Вода - 125 мілілітрів
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 125 мілілітрів
- Капуста - 500 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Почніть з тіста. Змішайте борошно, яйце, розпушувач, воду і рослинне масло. Додайте щіпку солі і перемішайте.
Замісити круте і м'яке тісто.
Капусту і цибулю дрібно наріжте, посоліть і тушкуйте протягом 40 хвилин. Додайте томатну пасту.
Розкачайте тісто в тонкий пласт.
Начинку викладіть смужкою уздовж, трохи відступивши від краю.
Загорніть тісто в рулет і защіпніте з усіх боків.
Ножем розділіть рулет на однакові шматки.
Кожен шматок знову защіпніте по обидва боки де розташовані розрізи.
Сформуйте руками гуртки з ямкою посередині. Загорніть все шматочки таким способом.
Викладіть все книші на деко, застелений пергаментним папером і змастіть збитим жовтком. Надішліть пироги в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Смачного!