Класичний «Цезар»
(покроковий рецепт з фото)
Салат "цезар" - одне з популярних страв в ресторанній індустрії. Його готують всюди, де можливо. Тільки обов'язково потрібна правильна заправка, щоб вийшов справжній смак. Я все описала нижче.
Найперший варіант страви був придуманий в Америці. Багато хто з нас звик до помідорів в складі цієї страви, але насправді їх там не було. Тому для вас я описала, як приготувати класичний "цезар" . Ця страва не така складна, як може здатися на перший погляд. Робіть все по інструкції - і у вас все вийде.
- Куряче філе - 300 грам
- Пармезан - 50 грам
- Оливкова олія - 8 Ст. Ложок(1 ст. Ложка в соус, інші в салат)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кнопка, скибочку - 2-3 штук (або білий хліб)
- Листя салату - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Гірчичний - 0, 25 чайних ложки
- Сік лимона - 1-2 чайних ложок
- Бальзамічний оцет - 2-3 капель
- Анчоус консервований - 3-4 штук
Закип'ятіть воду з сіллю. Покладіть яйце і відразу вимкніть вогонь. Потримайте яйце 1 хвилину. Потім розбийте його в миску.
Додайте сік лимона і гірчицю. Акуратно збийте масу блендером.
Потім влийте рослинне і оливкове масла, продовжуючи збивати.
Далі подрібніть анчоуси. Додайте їх в соус і ще раз збийте до єдиної консистенції.
А в кінці влийте бальзамічний оцет. Ще раз перемішайте. Соус готовий!
Тепер настала черга основних інгредієнтів. Грудку наріжте і промийте. Посоліть її і поперчіть. Залиште маринуватися на 20 хвилин.
6 ст. Ложок оливкової олії перемішайте з пропущеним через прес часником. Дайте настоятися маслу хвилин 10. Потім сам часник видаліть. Потім в ньому будуть смажитися крутон.
Хліб наріжте кубиками 1 з 1 см, обов'язково зріжте скориночки. Обсмажте кубики хліба в ароматному маслі.
Курку обсмажити в звичайному оливковій олії до золотистої скоринки. Все остудіть. Можете використовувати для цього гриль.
На тарілку для подачі нарвіть промиті листя салату. Викладіть шматочки курки.
Викладіть крутон. Зверху натріть сир і полийте все соусом. Смачного!