Класична паска
(покроковий рецепт з фото)
Сирна паска - особливе блюдо з сиру, головна прикраса столу і один із символів свята. Багато років я використовую перевірений рецепт, як приготувати класичну паску, спробуйте і ви.
Сир і сметану звичайно краще використовувати домашні. Сметана повинна бути з жирністю 30%, тоді готове сирне виріб буде добре тримати форму. За бажанням додайте ванільний цукор. Якщо форми для сирної паски у вас немає, використовуйте друшляк або будь-який посуд з отвором для стікання рідини.
- Сир - 1 кілограм
- Жовток - 3 штуки
- Крем - 150 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Ізюм - 1-1, 5 склянки
- Чорнослив, чорнослив - 0, 5 склянки
1
Протріть сир через сито.
2
Відокремте жовтки від білків. Розітріть жовтки з цукром, додайте сіль. Чи не намагайтеся розчинити цукор.
3
З'єднайте сир зі сметаною, перемішайте до однорідної консистенції.
4
Додайте в сирну масу жовтки і заздалегідь замочений в теплій воді родзинки.
5
Форму для сирної паски застелите великий шматок марлі. Її повинно вистачити, щоб укрити сир. Викладіть у форму сирну масу і встановіть посуд, щоб стекла рідина.
6
Укрийте паску зверху марлею і поставте прес. Надішліть всю конструкцію на добу в холодильник.
7
Вийміть сирну паску з форми, перенесіть на блюдо і прикрасьте чорносливом і курагою.