Китайський салат з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю прості овочеві салати з оригінальними заправками, постійно з ними експериментую. Покажу вам, як приготувати китайський салат з капусти із запеченою курячою грудкою. Дуже смачно і легко!
Як вид, цей салат включає в себе і різні овочі, і локшину, і куряче м'ясо. Що, він досить ситний. Зате в ньому немає майонезу, тому його я сміливо відношу до розряду не надто калорійних і їм його на вечерю без страху отримати масу зайвих калорій.
- Пекінська капуста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Мигдаль - 2 Ст. Ложки
- Локшина скляна - 100 грам
- Курка запечена - 200 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Часникова сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Сушений імбир - За смаком
- Рисовий оцет - 1 Чайна ложка
Спочатку приготуємо заправку з меду, оцту, соєвого соусу, імбиру, кунжутного масла, часниковою солі і перцю. Все це добре змішаємо і поки залишимо.
Я беру залишилася від вечері запечену курку, розриваю її руками на волокна. Локшину на пару хвилин заливаю окропом.
Тепер вимиємо і очистимо всі овочі, мигдаль порубати, овочі подрібнити (морква зручно натерти). Я намагаюся робити дрібні шматочки, щоб вони краще просочилися заправкою. Складаємо овочі і локшину в миску.
Тепер заправку потрібно довести до кипіння, щоб вона дала максимально насичений аромат. Потім виливаємо заправку в салат і все добре перемішуємо. Готово!