Китайський холодний суп
(покроковий рецепт з фото)
Літо - сезон холодних напоїв і супів! окрошка, борщ, гаспачо… А якщо хочеться спробувати щось новеньке, китайський холодний суп - то, що ви шукали! Суп готується на основі баклажана.
Детальніше як приготувати китайський холодний суп, я розповім нижче. Замість зеленої цибулі можна взяти кинзу або петрушку. Блюдо виходить дуже цікавим на смак і варто того, щоб його спробувати.
- Баклажан - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Соєвий соус - 40 мілілітрів
- Зелена цибуля - 15 грам
- Яблучний оцет - 50 грам
- Chili паста - 80 грам
- Цукор - 20 грам
- Сіль - 5 грам
- Вода - 1 літр
Підготуйте всі інгредієнти.
Баклажан очистіть від шкірки і готуйте на пару протягом 20 хвилин.
Остудіть баклажан, потім розірвіть руками на тонкі смуги.
Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями, зелений дрібно порубати. Додайте всі інгредієнти (крім води) до баклажанів, перемішайте і залиште маринуватися на 15 хвилин.
Налийте в каструлю крижану воду.
Китайський холодний суп готовий, смачного!