Китайський суп
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, в китайській кухні, як і в російській, супів дуже багато, і вони досить різноманітні. Звичайно, для нас незвичні, але тим і цікавіше освоїти щось нове. Пропоную почати з самого простого і розповім, як приготувати повсякденний китайський суп.
Основа китайських супів - це бульйон (з курятини, свинини або овочевий), який вариться довго, також він повинен бути досить «нейтральним», щоб інші продукти повністю розкрили свій смак. У супи зазвичай додаються: локшина, китайська капуста, коріння лотоса, китайський мангольд, буряк, гриби, гірка диня, морські водорості, сушені морепродукти (плавники акули, karakatitsa, кальмари, устриці, гребінці) і т.Д..
- Тамари - 4 Ст. Ложки
- Taxini - 2 Ст. Ложки
- Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
- Оцет рисовий - 3 Ст. Ложки
- Імбир свіжий - 2 Ст. Ложки (тертий)
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля зелена - 5 штук
- Тофу - 150 грам
- Локшина - 100 грам
- Перець чилі масло - За смаком (для подачі)
- Гострий соус - За смаком (для подачі)
- Кунжут - За смаком (для подачі)
- Кінза свіжа - За смаком (для подачі)
- Морква нарізана - За смаком (для подачі)
1
Часник, зелена цибуля і гриби почистіть і промийте. Гриби наріжте тонкими скибочками, зелена цибуля - шматочками, часник подрібніть.
2
У велику каструлю помістіть 10 перших інгредієнтів (усе, крім локшини і інгредієнтів для подачі), перемішайте, доведіть до кипіння, потім вогонь зменшіть і варіть суп під кришкою протягом 10 хвилин.
3
Покладіть локшину в каструлю, продовжуйте варити на повільному вогні, поки локшина не буде готова.
4
Подавайте китайський суп відразу ж, гарячим, додавши в кожну порцію масло чилі, нарізану кінзу, гострий соус, насіння кунжуту і дрібно нарізану моркву.