Кистибий з картоплею і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ніколи не пробували кистибий, рекомендую це зробити сьогодні! Блюдо підійде для сніданку або легкого вечері. Ніжне тісто чудово поєднується з начинкою з картоплі та цибулі.
Перед вами чудовий простий рецепт приготування татарського страви кистибий з картоплею і цибулею. Начинка для кистибия може бути різною, в цей раз я готував з картопляного пюре і обсмаженого лука. Коржі подаються до столу гарячими, не забудьте перед закладанням начинки змастити кистибий розтопленим вершковим маслом. Гарного дня!
- Картопляне пюре - 1, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - 1 штука (пучок)
- Борошно - 3 склянки
- Окріп - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 70 грам (розтоплене)
Дрібно наріжте цибулю. Зелена цибуля добре промийте і теж дрібно наріжте. Обсмажте весь цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.
Змішайте цибулю з картопляним пюре. А тепер приготуємо тісто: просійте борошно, додайте сіль і 2 ст.Л. Рослинної олії, влийте окріп і швидко перемішайте. Через хвилину замішайте тісто. Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо йому відпочити 25 хвилин.
Розділіть тісто на невеликі шматочки і розкачайте їх в коржики (зробіть пару проколів, щоб тісто не здулося при смаженні). Смажимо коржі на сухій сковороді, обсмажуючи з обох сторін. Після чого змащуємо гарячий корж розтопленим вершковим маслом, намазуємо на одну сторону начинку, а другою стороною накриваємо. Смачного!