Рецепт Кистибий по-татарськи фото

Кистибий по-татарськи
(покроковий рецепт з фото)

Тісто
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви любите пробувати страви різних кухонь світу, тоді ось вам цікавий варіант - кистибий по-татарськи. Звучить надто складно? Це тільки на перший погляд.

Опис приготування:

Приготувати кистибий по-татарськи в домашніх умовах досить просто. По суті - це коржик, в яку закладають абсолютно будь-яку начинку. Традиційно використовують картопля, проте існує величезна кількість варіацій, і у кожної господині свій власний рецепт.

  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Борошно - 500-700 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
  • Картопля - 1 кілограм
  • Гриби - 500 грам
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Кріп - 10 грам
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
кистибий по-татарськи - фото крок 1
1. Зараз я докладно розповім, як зробити кистибий по-татарськи. Спершу потрібно приготувати тісто. Розм'якшене вершкове масло з'єднати з яйцями. Додати дрібку солі і цукор, ретельно перемішати. В кефірі погасити соду і відправити в тісто. Поступово додавати борошно, замішуючи м'яке, НЕ туге тісто. Тепер можна дати йому"відпочити" близько півгодини.
кистибий по-татарськи - фото крок 2
2. Час це пройде не даремно, адже можна зайнятися начинкою. Картопля вимити, очистити і відправити варитися в підсоленій воді до готовності.
кистибий по-татарськи - фото крок 3
3. Цибулину очистити і нарізати невеликими кубиками. Надіслати в розігріте рослинне масло і злегка обсмажити. Тим часом вимити і очистити гриби. Порізати невеликими скибочками і відправити на сковороду до цибулі. Посолити і поперчити за смаком, смажити до готовності.
кистибий по-татарськи - фото крок 4
4. Тісто розділити на однакові шматочки, по діаметру сковороди.
кистибий по-татарськи - фото крок 5
5. Кожен шматочок потрібно розкачати трохи і відправити на сковороду, в якій попередньо нагріти рослинне масло. Обсмажити з двох сторін.
кистибий по-татарськи - фото крок 6
6. Зварену картоплю потовкти в пюре. Додати гриби з цибулею. Кріп вимити, просушити і подрібнити. Додати в начинку і все як слід перемішати. Готову начинку викласти на одну половину коржі.
кистибий по-татарськи - фото крок 7
7. Швидко згорнути навпіл, поки корж не охолола. Теж саме зробити і з іншими коржами. Кистибий по-татарськи в домашніх умовах готовий.

Схожі рецепти