Кистибий по-татарськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите пробувати страви різних кухонь світу, тоді ось вам цікавий варіант - кистибий по-татарськи. Звучить надто складно? Це тільки на перший погляд.
Приготувати кистибий по-татарськи в домашніх умовах досить просто. По суті - це коржик, в яку закладають абсолютно будь-яку начинку. Традиційно використовують картопля, проте існує величезна кількість варіацій, і у кожної господині свій власний рецепт.
- Кефір - 500 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 500-700 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Картопля - 1 кілограм
- Гриби - 500 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Кріп - 10 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1. Зараз я докладно розповім, як зробити кистибий по-татарськи. Спершу потрібно приготувати тісто. Розм'якшене вершкове масло з'єднати з яйцями. Додати дрібку солі і цукор, ретельно перемішати. В кефірі погасити соду і відправити в тісто. Поступово додавати борошно, замішуючи м'яке, НЕ туге тісто. Тепер можна дати йому "відпочити" близько півгодини.
2. Час це пройде не даремно, адже можна зайнятися начинкою. Картопля вимити, очистити і відправити варитися в підсоленій воді до готовності.
3. Цибулину очистити і нарізати невеликими кубиками. Надіслати в розігріте рослинне масло і злегка обсмажити. Тим часом вимити і очистити гриби. Порізати невеликими скибочками і відправити на сковороду до цибулі. Посолити і поперчити за смаком, смажити до готовності.
4. Тісто розділити на однакові шматочки, по діаметру сковороди.
5. Кожен шматочок потрібно розкачати трохи і відправити на сковороду, в якій попередньо нагріти рослинне масло. Обсмажити з двох сторін.
6. Зварену картоплю потовкти в пюре. Додати гриби з цибулею. Кріп вимити, просушити і подрібнити. Додати в начинку і все як слід перемішати. Готову начинку викласти на одну половину коржі.
7. Швидко згорнути навпіл, поки корж не охолола. Теж саме зробити і з іншими коржами. Кистибий по-татарськи в домашніх умовах готовий.