Кистибий з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кистибий з картоплею. Прісноводний, обсмажена на сковороді коржик, яку начиняє картопляним пюре або кашею.
Дуже смачна страва татарської кухні. У процесі приготування коржі треба наповнювати начинкою гарячими, інакше вони будуть ламатися.
- Вода - 250 грам
- Борошно - 700 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Картопля, цибуля - За смаком (начинка)
- Сіль - За смаком
1. В миску, або будь-яку іншу посуд, вливаємо молоко (можна воду), потім додаємо яйця, сіль, масло і цукор. Все добре перемішати. Просіяне борошно висипаємо в приготовлену суміш і замісити тісто (воно не повинно прилипати до рук).
2. Прісного тіста має вийти один кілограм. Дамо тісту трохи постояти. Відрізаємо від тіста шматочки, і качалкою розкачати в тонкі коржі.
3. Потім кожен коржик випікаємо на розпеченій сухій сковороді (не треба сильно зарумянівать).
4. Для начинки попередньо зварити картоплю, і зробити пюре. Картопляну начинку укладаємо на корж, а другою половинкою коржі накриваємо. Начиняти гарячими. Розтопленим маслом змащуємо кожен коржик.
5. Коржі подавати гарячими. До них добре підійдуть солоні гриби, квашена капуста або овочевий салат.