Кистибий на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Kıstıbıy - прісні татарські коржі, приготовані на кефірі, з картопляною начинкою. Таку їжу можна готувати на сніданок, полуденок або брати з собою на пікнік на природі.
Перед вами простий рецепт приготування кистибия на кефірі. Дуже часто кистибий готують на молоці або сметані, але оскільки у мене був кефір, я готував саме на ньому. Начинка готується з картоплі, потовченого в пюре. У начинку можна додати обсмажену цибулю і м'ясо. Вдалого дня!
- Борошно - 0, 7 кілограма
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Молоко - 400 мілілітрів
- Картопля - 6 штук
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль - 1 За смаком
Картопля очищаємо і ставимо варитися. Тим часом замісити круте тісто з борошна, молока і солі.
Тепер розділіть тісто на 10-12 кульок.
Кульки тонко розгортаємо в коржі.
Обсмажуємо з двох сторін на сковороді, смажити без масла.
Ось тепер, коли коржі готові, змащуємо їх маслом з обох сторін.
Відварену картоплю потрібно розтовкти, додати яйце, молоко і масло. Приготувати пюре середньої густини, сіль за смаком.
Формуємо кистибий. Кожен коржик змащуємо двома столовими ложками пюре, зверху накриваємо другим коржем і щільно притискаємо.
Смачного!